Νέα Κρήνη: Στις αρχές του 2023 οι εργασίες για το αλιευτικό καταφύγιο

Ένα αίτημα πολλών δεκαετιών των ψαράδων της Θεσσαλονίκης βρίσκει πλέον ικανοποίηση, καθώς μέσα στο 2023 ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου της Νέας Κρήνης Καλαμαριάς.

Το έργο πήρε το πράσινο φως για να προχωρήσει, η χρηματοδότησή του ύψους 6 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά. «Οι τοπικοί αλιείς εδώ και 40 χρόνια φιλοξενούνταν στη Μαρίνα της Αρετσούς, όπως και σε άλλα λιμάνια. Ήταν ένα αίτημα που το περιμέναμε για αρκετές δεκαετίες και πλέον θα μπούμε στα φυσικό σπίτι μας», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδας, Ματθαίος Παγώνης.

Όπως σημείωσε ο κ. Παγώνης, οι εργασίες κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου θα προσδώσουν μεγάλη δυναμική στην τοπική οικονομία, ενώ θα αναβαθμίσουν τη γενικότερη εικόνα της περιοχής, αφού χαρακτηρίζεται ως έργο πνοής. Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή ενός κυματοθραύστη και δύο υπήνεμων μόλων.