Νέα συνεργασία της Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με τον ιταλικό Οίκο A.Spedo & Figli SRL

Σε συμφωνία για αποκλειστική συνεργασία με το ιταλικό εργοστάσιο γεωργικών μηχανημάτων A.Spedo & Figli SRL ήρθε η Γ. Χίγκας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για διεύρυνση και εξειδίκευση της γκάμας της.

Πρόκειται για μια εταιρία τέταρτης γενιάς, με μακρόχρονη επιτυχημένη παρουσία στην διεθνή αγορά των γεωργικών μηχανημάτων, που εξειδικεύεται σε μηχανήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της δενδροκομίας, αμπελουργίας και άλλων εντατικών καλλιεργειών.  

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανάπτυξη των σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ευφυούς γεωργίας για τις εκτατικές μονοετείς καλλιέργειες, δημιουργούν την ανάγκη για εκσυγχρονισμό και εξειδίκευση των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στις εντατικές πολυετείς καλλιέργειες, εκεί όπου είναι δύσκολη η εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας. Η απόλυτη ακρίβεια, η ευελιξία, οι αυτοματισμοί και τα σύγχρονα υδραυλικά συστήματα των μηχανημάτων, είναι κάποιες από τις προϋποθέσεις αύξησης της παραγωγικότητας και μείωσης του κόστους στις δενδροκαλλιέργειες και στην αμπελουργία.

Η Spedo θεωρείται από τις κορυφαίες εταιρίες σ’ αυτή τη κατηγορία των μηχανημάτων και υποστηρίζει με τον αποτελεσματικότερο τρόπο, τις δυνατότητες λειτουργίας μιας premium μάρκας τρακτέρ, όπως είναι τα δενδροκομικά της Claas αλλά και όλη η γκάμα της Ferrari. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία μοντέλων σε κορφολογητές,  αποφυλλωτές,  φρεζάκια, προκλαδευτήρες, δονητικά και γενικά σε κάθε μηχάνημα απαιτεί η δενδροκαλλιέργεια και αμπελουργία σε επιχειρηματική βάση.

Η εταιρία Γ. Χίγκας πιστεύει πολύ στην εξέλιξη αυτών των καλλιεργειών τα επόμενα χρόνια και επενδύει στοχευμένα στην ανάγκη εκμηχάνισής τους. Σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τα νέα αυτά μηχανήματα, είτε στις εγκαταστάσεις της, είτε σε οργανωμένες παρουσιάσεις στους αντιπροσώπους της.