Νέα χωροθέτηση στον ΤΑΡ αυτή τη φορά σε συνοδευτικά έργα κατόπιν αίτησης της εταιρίας

Αλλαγές στη χωροθέτηση των βανοστασίων ως προς τα τμήματα που περνά ο αγωγός φυσικού αερίου, ΤΑΡ στη Θράκη προβλέπεται με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη.

Ειδικότερα, τροποποιήθηκε με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, , Πάνου Σκουρλέτη η εγκατάσταση και διαδρομή του ελληνικού Τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης (ΤΑΡ) στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους δήμους Κομοτηνής και Ιάσμου.

Η απόφαση αυτή αφορά στον αγωγό που περνά από την Αλβανία και την Ιταλία και έρχεται να δώσει μία λύση για τα συνοδευτικά έργα του αγωγού, μετά από σχετικό αίτημα που εξέφρασε η εταιρία TAP AG (TRANS ADRIATIC PIPELINE) , που έχει αναλάβει το έργο.

Το θέμα της διέλευσης του ΤΑΡ έχει δημιουργήσει μια φορά από ζητήματα καθώς αγρότες κυρίως της Καβάλας διαμαρτυρήθηκαν επανειλημμένα για το γεγονός ότι κόβει στα δυο τα χωράφιά τους.

Πάντως το θέμα του αγωγού ΤΑΡ,  το οποίο έχει προχωρήσει η κυβέρνηση κατά καιρούς είναι αιτία , για να κατηγορείται από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης ΝΔ,( Δημοκρατική Συμπαράταξη) ότι βρήκε έργα που ήταν ήδη στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας και προχωρά αλλά δεν έχει φροντίσει να εντάξει μεγάλα έργα, ώστε να υπάρξουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.  

Άννα Στεργίου