Οι νέες διατροφικές οδηγίες του USDA προς τους Αμερικανούς βάζουν στο στόχαστρο τη ζάχαρη

Τις νέες «Διατροφικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς» (Dietary Guidelines for Americans) για το διάστημα 2020-2025 δημοσίευσε το υπουργείο Γεωργίας (USDA) των ΗΠΑ. Η έκθεση, η οποία ενημερώνεται κάθε πενταετία προσπαθώντας να δώσει ερεθίσματα για ένα πιο υγιεινό διατροφολόγιο στους κατοίκους των ΗΠΑ, δεν περιλαμβάνει ριζικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση του 2015. Η σημαντικότερη αλλαγή εντοπίζεται στο ποσό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ενέργειας των Αμερικανών από πρόσθετα σάκχαρα, η οποία μειώθηκε από 10% σε 6%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να μειώσουν την πρόσληψη ζάχαρης σε λιγότερο από το 6% της συνολικής πρόσληψής τους σε θερμίδες. Υπάρχει επίσης μια νέα ενότητα για παιδιά κάτω των δύο ετών, η οποία δεν προτείνει καθόλου πρόσθετα σάκχαρα και ζητά να δίνεται έμφαση σε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε κάλιο. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα χόρτα, τα φασόλια και τα λοιπά όσπρια, τα πυρηνόκαρπα και οι μπανάνες.

Τέλος, άξιες αναφοράς είναι οι συστάσεις για τις γυναίκες που είναι έγκυες ή διανύουν την περίοδο του θηλασμού, και οι οποίες θα πρέπει να τρώνε θαλασσινά.