Νέο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αγιά

Δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 26/4, στην κεντρική πλατεία της Αγιάς Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, με αφορμή την άρνηση της κυβέρνησης να τους αποζημιώσει για τη ζημία που υπέστησαν στην παραγωγή και στο εμπόριο προϊόντων τους από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias το περασμένο φθινόπωρο.

Οι παραγωγοί χαρακτηρίζουν την οικονομική τους κατάσταση ως «δεινή, που δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν να καλλιεργούν». Κάνουν αναφορά στις χαμηλές τιμές διάθεσης των μήλων, σε απώλεια παραγωγής στα κάστανα –λόγω ασθενειών και καιρού– που ανέρχεται στο 70% (-40% από τη συγκομιδή και -30% μετασυλλεκτικά). «Επτά μήνες περιμένουμε, η υπομονή μας εξαντλήθηκε, καθώς και τα ψυχικά μας αποθέματα.

Θέλουμε άμεσα δικαίωση από την κυβέρνηση και αναθεώρηση της δήλωσης Λυκουρέντζου ότι η Αγιά ζητά χρήματα χωρίς αιτία. Η Αγιά είναι από τους πλέον πλημμυρόπληκτους δήμους. Απαιτούμε έμπρακτη και άμεση στήριξη. Οι αγώνες θα κλιμακωθούν μέχρι την τελική μας δικαίωση», καταλήγουν.