Νέο ΔΣ στην Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας

Η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας (ΕΑΒΒΕ) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στο αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, της Δ’ Δημοτικής Ενότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Το νέο ΔΣ θα συγκροτηθεί σε Σώμα μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ η θητεία του θα είναι διετής.

Στη Γενική Συνέλευση έγινε απολογισμός της θητείας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου από την πρόεδρο Χρυσούλα Σκορδίτη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε τις προσπάθειες συνδιαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για τις αγορές παραγωγών και τις ενέργειες του ΔΣ για την καλύτερη προώθηση της  ΕΑΒΒΕ και της φιλοσοφίας των βιολογικών προϊόντων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην οργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας στο Πετρίτσι (12-15 Νοε 2016) και στο πώς αυτό αποτελεί μία σημαντική πλατφόρμα ενημέρωσης και συνάντησης των συναδέλφων παραγωγών με το καταναλωτικό κοινό και τους φορείς.

Η εκλογική διαδικασία που ακολούθησε τον απολογισμό ανέδειξε ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο (αλφαβητικά) τους Αραμπατζή Μαίρη, Ιωάννου Νίκο, Καρακουζίδη Νίκο, Σκορδίτη Χρυσούλα και Τάσιο Βασίλειο, με αναπληρωματικά μέλη τους Γούσιου Αικατερίνη, Κωστόπουλο Αθανάσιο και Προδρομιάδη Στέφανο. 

Η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδας (EABBE) είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο. Ιδρύθηκε το 2002 και σκοποί του είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία και οργάνωση τοπικών αγορών για τη διάθεση βιολογικών προϊόντων, η εκπροσώπηση των βιοκαλλιεργητών της Βόρειας Ελλάδας σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων για τη διάθεση των προϊόντων των μελών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέλη της είναι μόνο κατά κύριο επάγγελμα αγρότες παραγωγοί βιολογικών προϊόντων από τη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία & Θράκη).