Νέο ξεκίνημα για το ΙΕΚ Κορίνθου

Η Γεωργική Σχολή Νεμέας μετρά πάνω από 200 αποφοίτους, στην πλειονότητά τους άνδρες, από όλη την Ελλάδα, με την ηλικία τους να κυμαίνεται από τα 16 έως τα 45 έτη. Σύμφωνα με το προφίλ τους, και το γνωστικό τους επίπεδο επίσης ποικίλλει: άλλοι είναι απόφοιτοι γυμνασίου, άλλοι λυκείου και κάποιοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών.

Το ΔΙΕΚ Κορίνθου – Γεωργική Σχολή Νεμέας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ λειτουργεί εδώ και 18 χρόνια -από το 2005- στις παρυφές της πόλης, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και είναι διάσημη για τον ερυθρό της οίνο.

Σύμφωνα με όσα μας είπε o Γιάννης Λαγογιάννης, διευθυντής του ΔΙΕΚ, «στο αγροτικό ΙΕΚ Κορίνθου διδάσκεται η ειδικότητα “Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας” αυτή την εποχή και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δέχεται αιτήσεις εγγραφών για νέους σπουδαστές».

Οι σπουδαστές του έχουν μοναδικά σπουδαστικά προνόμια:

✱ Δωρεάν σίτιση και στέγαση.

✱ Υψηλού επιπέδου θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση και κατάρτιση με σύγχρονες, καινοτόμες πρακτικές που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση.

✱ Μοριοδότηση στα Προγράμματα Νέων Αγροτών και απαλλαγή από την υποχρέωση παρακολούθησης των προγραμμάτων κατάρτισης.

✱ Δωρεάν εκπαιδευτικά ταξίδια σε αντίστοιχες δομές της ΕΕ, μέσω του προγράμματος Erasmus+.

✱ Με το πέρας των σπουδών τους λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ), η οποία τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε (5), του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.