Νέοι Αγρότες: Πήρε υπογραφή η Υπουργική Απόφαση – Ηλεκτρονικός ο φάκελος υποψηφιότητας

Υπεγράφη την Παρασκευή 24/9 η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του θεσμικού πλαισίου όσον αφορά την εφαρμογή του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «ΥΧ».
Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρεται στο τρέχον φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί σήμερα (Παρασκευή 24/9) στα περίπτερα: 
«Σε ψηφιακή μορφή πρόκειται να καταθέσουν τον φάκελο υποψηφιότητάς τους οι ενδιαφερόμενοι, στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης για την «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», με στόχο την απλοποίηση και την επίσπευση διαδικασίας έως την ένταξη των δικαιούχων στο μέτρο.

Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, η «ΥΧ» είχε αποκαλύψει ότι η υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό του θεσμικού πλαισίου, όσον αφορά την εφαρμογή του Υπομέτρου 6.1, θα έπαιρνε μία μικρή αναβολή, προκειμένου να εξεταστεί η επίσπευση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων στήριξης, με στόχο η ένταξη των Νέων Αγροτών να ολοκληρωθεί νωρίτερα, σε 6-7 μήνες. Αυτό, εξάλλου, είχε αναφέρει στη ΔΕΘ ο αρμόδιος υφυπουργός, Γ. Στύλιος, ο οποίος πιστώνεται την όλη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, αφήνοντας το πρώτο του «ψηφιακό αποτύπωμα».

Πράγματι, το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται, καθώς όλα δείχνουν ότι η ΥΑ υπογράφεται το αργότερο έως και σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, προκειμένου μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να πάρει ΦΕΚ. Περίπου μία με δύο εβδομάδες αργότερα θα δημοσιευτεί και η πρόσκληση ενδιαφέροντος, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 422,2 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη. Σε κάθε περίπτωση, η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα προσδιοριστεί αργότερα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η δοκιμαστική εφαρμογή του ΠΣΚΕ.

Το καινοτόμο στοιχείο που εισάγεται για πρώτη φορά σε διαδικασία υποβολής αίτησης και φακέλου υποψηφιότητας σε πρόσκληση που τρέχει στο πλαίσιο μέτρου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ο αποκλειστικά ψηφιακός χαρακτήρας της. Οι υποψήφιοι, λοιπόν, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, θα υποβάλουν τον φάκελό τους μόνο ηλεκτρονικά.»