Νέοι απινιδωτές σε κεντρικά σημεία του Hρακλείου – Ενημερωτικές δράσεις για τον τρόπο λειτουργίας τους

Επεκτείνεται η λειτουργία του δικτύου δημόσια διαθέσιμων Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ) στο Ηράκλειο, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα στο ήδη υπάρχον δίκτυο του Δήμου Ηρακλείου προστέθηκαν άλλοι τρεις Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές (ΑΕΑ) οι οποίοι, βρίσκονται τοποθετημένοι σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, μέσα σε ειδικά κουτιά με σήμανση (Διεθνές σήμα ΑΕΑ) και είναι διαθέσιμοι για χρήση από τους πολίτες καθημερινά όλο το 24ωρο.

Οι νέοι ΑΕΑ έχουν τοποθετηθεί στην Πλατεία Αγίου Μηνά, στην Πλατεία Κορνάρου και στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Αλικαρνασσού, Διονυσίου. Τα σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι ΑΕΑ του δικτύου είναι η Πλατεία Λιονταριών, το Μέγαρο Αχτάρικα, η Πλατεία Δασκαλογιάννη, η Πλατεία Κύπρου και το Κέντρο Κοινότητας.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου πραγματοποίησε ενημερωτικές δράσεις την Κυριακή 16/10/2022, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη θέση των ΑΕΑ στην πόλη του Ηρακλείου, να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας τους καθώς επίσης και να εξασκηθεί στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Επισημαίνεται ότι στην χρήση του ΑΕΑ έχουν ήδη εκπαιδευτεί υπάλληλοι του Δήμου Ηρακλείου, ενώ αναμένεται το προσεχές διάστημα οι εκπαιδευτικές δράσεις να συνεχιστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ