Νίκος Ηγουμενίδης: «Στα συρτάρια επί χρόνια έμειναν οι μελέτες για το νερό»

Νίκος Ηγουμενίδης: «Στα συρτάρια επί χρόνια έμειναν οι μελέτες για το νερό»

Προχωρούν οι διαδικασίες για το νερό, παρά το γεγονός ότι έμεναν καταχωνιασμένες τα τελευταία χρόνια στα συρτάρια οι μελέτες για το νερό στο Ηράκλειο, σημείωσε με έμφαση κατά την  παρέμβαση του για το νερό στην  «Γιορτή των Σπόρων και Αυτάρκειας 2018», ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, προσθέτοντας ότι «η πρόσβαση στο βασικό αγαθό του νερού αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών». 

Η Γιορτή Σπόρων και Αυτάρκειας διοργανώνεται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Μελίτακες». Μιλώντας ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης για το ζήτημα του νερού, που ήταν από τις θεματικές της εκδήλωσης σημείωσε πως  « η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μπορούν και θα χρηματοδοτήσουν έργα στους ΟΤΑ και των δύο βαθμών, στους κρίσιμους τομείς της ύδρευσης και αποχέτευσης, με έμφαση κυρίως στους Δήμους, με σχεδιασμό πενταετίας και με έναν αρχικό προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων ευρώ, που όμως θα φτάσει στα 2 δις ευρώ, με βάση τις ανάγκες των δήμων». 

Ειδικότερα, τόνισε πως χρειάζονται μελέτες άρτιες, ολοκληρωμένες και ώριμες ώστε να πάψουν τα πρόσκαιρα μπαλώματα  στα υπάρχοντα δίκτυα. Αναφερόμενος στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις σημείωσε πως «η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία μπορεί να εξασφαλίσει πολλές, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και με βάθος χρόνου». Σχετικά με τους «Μελίτακες» ανέφερε ότι «η καλλιέργεια για την οποία παλεύουν τα μέλη της, μέσα στις ελιές με το σκεπτικό της αγροτικής οικολογίας που εμπεριέχει τη φυσική λίπανση της γης και την επανατροφοδότησή της, με σκοπό την αυτάρκεια και τη διάθεση στην αγορά, είναι η καλύτερη προσφορά και «διαφήμιση» για τον τόπο μας».