Αυτό το άρθρο είναι 11 μηνών

Ντοκιμαντέρ: Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τον αγροτικό κόσμο, για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή

20.07.2023
2' διάβασμα
ntokimanter-i-trapeza-peiraios-stirizei-ton-agrotiko-kosmo-gia-na-antimetopisei-tin-klimatiki-allagi-297323

Η Τράπεζα Πειραιώς σε μια προσπάθεια να «φωτίσει» τις κρίσιμες πτυχές του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής παρουσίασε στις 21 Ιουνίου 2023 τη σειρά ντοκιμαντέρ «ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ», το οποίο αναδεικνύει πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την αγροτική παραγωγή και πως επιβαρύνει την επισιτιστική κρίση, ενώ παράλληλα εστιάζει στους τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών, με παραδείγματα καλών πρακτικών από Έλληνες αγρότες.

Και τα πέντε επεισόδια προβάλλονται στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Πειραιώς https://www.piraeusbank.gr/agrodocumentary

Το πρώτο επεισόδιο με τίτλο:

«Κλιματική Αλλαγή: Θέτοντας το Πρόβλημα – Δείχνοντας την Κατεύθυνση των Λύσεων» ορίζει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και τον αντίκτυπο στη γεωργική παραγωγή. Παράλληλα, αναδεικνύει την κατεύθυνση των λύσεων με έμφαση στην έννοια της «αειφορίας».

Το δεύτερο επεισόδιο με τίτλο:

«Προστασία της Αγροτικής Παραγωγής, Μετριασμός και Προσαρμογή» εστιάζει στο πως ο αγρότης μπορεί να μετριάσει το ανθρακικό του αποτύπωμα, να προσαρμοστεί στα ακραία φαινόμενα και να θωρακιστεί αποτελεσματικά απέναντί τους.  

Το τρίτο επεισόδιο με τίτλο:

«Ευφυής Γεωργία», ξεναγεί τους αγρότες στο έξυπνο αγρόκτημα της νέας εποχής και παρουσιάζει την ευφυή γεωργία και τα συστήματα της γεωργίας ακριβείας, τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα οικονομικά οφέλη για τους παραγωγούς.

Το τέταρτο επεισόδιο με τίτλο:

«Ο λόγος στον Έλληνα παραγωγό – Το ελληνικό σταφύλι», εστιάζει στο πως το κλίμα και οι θερμοκρασίες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα και τη στρεμματική απόδοση και πως ο παραγωγός μπορεί να σταθεί απέναντι στις νέες ακραίες συνθήκες που φέρνει η κλιματική κρίση.

Το πέμπτο επεισόδιο με τίτλο:

«Ο λόγος στον Έλληνα παραγωγό – Το φιστίκι Αιγίνης» αναφέρεται στη Γεωργία του Άνθρακα και παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ένας Έλληνας αγρότης προσεγγίζει πρακτικά το θέμα.

ΓΡΑΦΕΙ: