Ο ηλεκτρολόγος αεροσκαφών που έγινε αγρότης και απογείωσε τα χωράφια του

Η ιστορία του Γιάννη Αλεξόπουλου από το Περιστέρι Ηλείας

Άφησε πίσω τη ζωή του στην Αθήνα και την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ηλεκτρολόγος αεροσκαφών και πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα, αξιοποιώντας τα κτήματα της οικογένειάς του στο χωριό Περιστέρι Ηλείας, τα οποία έμεναν εδώ και χρόνια ανεκμετάλλευτα.

Σημαντική βοήθεια για τον 25χρονο Γιάννη Αλεξόπουλο αποτέλεσε το πρόγραμμα «Πρώτης εγκατάστασης νέων αγροτών», στο οποίο εντάχθηκε το 2013 και σήμερα καλλιεργεί 25 στρέμματα κορινθιακής σταφίδας, 25 στρέμματα ελαιόδεντρα και 90 στρέμματα ψυχανθή κτηνοτροφικά φυτά, με την επωνυμία «Ilis Farm».

Όπως ο ίδιος μας είπε, δεν έχει μετανιώσει ούτε στιγμή για την επιλογή του να ασχοληθεί με τη γεωργία και, μάλιστα, συνεχίζει ακάθεκτος να επενδύει σε αυτήν.

Στα «σκαριά» βρίσκεται η δημιουργία πρότυπης, πλήρως καθετοποιημένης κτηνοτροφικής μονάδας για την παραγωγή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ στα άμεσα σχέδιά του είναι η κατασκευή και η λειτουργία αγροτουριστικής μονάδας στην περιοχή.
«Αγαπώ αυτό που κάνω και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου, παρά το γεγονός ότι δεν είχα καμία σχέση με τον πρωτογενή τομέα. Με βοήθησε πολύ το πρόγραμμα νέων αγροτών και συνεχίζω με πολλή όρεξη και μεράκι στις νέες επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται», τονίζει ο κ. Αλεξόπουλος.

  • Νικολέτα Τζώρτζη