Οι κτηνοτρόφοι της Δράμας ζητούν να μην γίνει αφαίμαξη κτηνιάτρων ενδοπεριφερειακά

Οι κτηνοτρόφοι της Δράμας ζητούν να μην γίνει αφαίμαξη κτηνιάτρων ενδοπεριφερειακά
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας «Άγιος Μόδεστος» σε ανακοίνωσή του ζητά να μην γίνει καμία μετακίνηση κτηνιάτρου από την Π.Ε. Δράμας προς την Π.Ε. Καβάλας, έχοντας πληροφορηθεί την πρόθεση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας να μετακινήσει κτηνιάτρους από γειτονικούς νομούς.

Οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος η Δράμα να χάσει πολύτιμο ζωικό κεφάλαιο και ταυτόχρονα καταθέτουν την αδικία που υφίστανται με τον τρόπο που έγινε η κατανομή στα βοσκοτόπια.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Λαμβανομένων υπόψη της δύσκολης αυτής περιόδου που περνάει η χώρα μας, των ιδιαιτεροτήτων της περιφέρειάς μας και την έλλειψη προσωπικού, εξαιτίας των προηγουμένων, ειδικά στην στελέχωση των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής, κατανοούμε απόλυτα τις προσπάθειες της Π.Ε. Καβάλας ώστε να καλύψει κενά κτηνιατρικού ενδιαφέροντος. Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καβάλας κάνει ενέργειες ώστε να εξυπηρετηθούν ανάγκες με μετακίνηση κτηνιάτρων από τους γειτονικούς νομούς.

Για ακόμα μια φορά καλείται να πληρώσει το μάρμαρο ο φτωχός συγγενής της περιφέρειας, η Π.Ε. Δράμας.

Η Π.Ε. Δράμας ως γνωστόν έχει στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής 9 κτηνιάτρους, 4 εκ των οποίων απασχολούνται στα αγροτικά κτηνιατρεία. Άλλοι 2 χρειάζονται για τις ανάγκες των σφαγείων που δραστηριοποιούνται στον νομό. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ενόψει της εξόδου του ούτως η άλλως μεγάλου αριθμού βοοειδών ελευθέρας βοσκής χρειάζεται να συσταθεί ομάδα κτηνιάτρων για να καλύψει τον εμβολιασμό της οζώδους δερματίτιδας καθώς επίσης και του εμβολιασμού της νεοϋπαγόμενης στο πρόγραμμα εμβολιασμού για την βρουκέλωση, περιοχής του Παρανεστίου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα εμβολιασμού των αιγοπροβάτων για την βρουκέλωση.

Εξαιτίας αυτών και πολλών άλλων δράσεων στην Π.Ε. μας απευθυνόμαστε στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και στον Περιφερειακό Διευθυντή Κτηνιατρικής ώστε να μην γίνει καμία μετακίνηση κτηνιάτρου από την Π.Ε. Δράμας προς την Π.Ε. Καβάλας γιατί η ούτως η άλλως φτωχοποιημένη και παραμελημένη Δράμα κινδυνεύει να χάσει πολύτιμο ζωικό κεφάλαιο.

Η Δράμα και ειδικότερα οι κτηνοτρόφοι της σύμφωνα με τον νόμο περί βοσκήσιμων γαιών «αδικήθηκαν» με τον τρόπο κατανομής των βοσκοτόπων. Ενώ σύμφωνα με τον τρόπο υπολογισμού των θα μπορούσαμε να έχουμε σαν αυτοτελής Π.Ε. βοσκοϊκανότητα της τάξεως του 1,6 Μ.Μ.Ζ./ εκτάριο, καταλήξαμε να έχουμε 3,6 Μ.Μ.Ζ./ εκτάριο. Στα πλαίσια δηλαδή της κατανομής αυτής και του νόμου, δίνουμε στην Καβάλα και σε όλη την περιφέρεια γενικότερα τους βοσκοτόπους μας που όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύτιμοι είναι και πόσο συμβάλουν στο εισόδημα των κτηνοτρόφων. Τώρα μας ζητάτε να δώσουμε και κτηνιάτρους που όλοι γνωρίζουμε ότι ίσα που καλύπτει ο αριθμός τους τις ανάγκες του νομού μας.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Ο Πρόεδρος 
Κιτσουκάκης Ιωάννης» καταλήγει η επιστολή.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα