Οι μαθητές επιχειρούν και δημιουργούν

Ροφήματα με κεφίρ, προϊόντα από αλισίβα, παγωτό από βουβαλίσιο γάλα, χρώματα και αρώματα της σερραϊκής γης, εταιρεία ανακύκλωσης, προϊόντα ευεξίας, περιποίησης και οικολογικά σαπούνια, συστήματα τηλεμετρίας, αλλά και οδοντόβουρτσες που… τραγουδάνε ήταν ορισμένες από τις καινοτόμες και πρωτοπόρες ιδέες που παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν στο φετινό διαγωνισμό «Μαθητών Επιχειρείν», το οποίο διοργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Υποστήριξης και τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

«Στον διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας», αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Δημήτρης Γιαννάκης, «συμμετείχαν περισσότεροι από 500 μαθητές γυμνασίων και λυκείων του νομού και για πρώτη φορά πιλοτικά ένα νηπιαγωγείο. Ανέπτυξαν 23 εικονικές ολοκληρωμένες επιχειρήσεις για τα προϊόντα που δημιούργησαν και πιθανώς να έδωσαν την ιδέα να εφαρμοστούν και στην πράξη, από πραγματικές επιχειρήσεις».

Ο διαγωνισμός «Μαθητών Επιχειρείν» πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά και είναι θεσμοθετημένη εκδήλωση από το Επιμελητήριο Σερρών. Βασικός σκοπός είναι να γνωρίσει το κοινό τα τοπικά προϊόντα του νομού και οι μαθητές να εξοικειωθούν με την επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας επιχειρήσεις με τα προϊόντα που αφθονούν στις Σέρρες.

«Ο στόχος του διαγωνισμού είναι να καταδείξει στους μαθητές ότι δεν πρέπει να φοβούνται την επιχειρηματικότητα και ότι μπορούν με φαντασία, δημιουργικότητα και διάθεση για δουλειά να αναπτύξουν τις δικές τους επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Γιαννάκης και κατέληξε επισημαίνοντας πως ο διαγωνισμός αποτελεί το έναυσμα για τη διασύνδεση του σχολείου με τον επιχειρηματικό κόσμο και κατ’ επέκταση με την ίδια την κοινωνία.