Οι πιο δραστήριοι επενδυτές στην αγροτική τεχνολογία νεοφυούς επιχειρηματικότητας

-Διαφήμιση-

Με τη χρηματοδότηση να βρίσκεται ανάμεσα στις βασικές ανάγκες κάθε νεοφυούς επιχείρησης, και τις επενδύσεις στον τομέα της αγροτικής τεχνολογίας να αυξάνονται σταδιακά από το 2012 μέχρι και το 2018 φτάνοντας τα 17 δισ. δολάρια, η αγροτική ιστοσελίδα agfunder δημοσίευσε μια λίστα με τους πιο ενεργούς επενδυτές στον τομέα της τεχνολογίας στην αγροδιατροφή.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι αρχίζουν να εμφανίζονται επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για τον κλάδο της αγροτικής τεχνολογίας, εκτός από εκείνους που τη συμπεριλαμβάνουν στην ευρύτερη επενδυτική τους δραστηριότητα.

Η λίστα ξεκινά με τη «S2G Venture», η οποία έχει έδρα το Σικάγο, και είναι σύμφωνα με το agfunder, ο πιο δραστήριος επενδυτής αγροτικής τεχνολογίας παγκοσμίως. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο επενδύει 180 εκατ. δολάρια σε καινοτομίες νεοφυούς επιχειρηματικότητας που καταλαμβάνουν όλη την πορεία της αγροδιατροφικής αλυσίδας από το χωράφι στο πιάτο. Η λίστα συνεχίζει με τη «Hatch», έναν Νορβηγό επενδυτή υδατοκαλλιέργειας, όπου τον πρώτο χρόνο λειτουργίας επένδυσε σε 15 start ups στον τομέα της αλιείας.

Ο επόμενος επενδυτής, η «500 Startups» αν και δεν εστιάζει μόνο σε αγροτικές νεοφυείς επιχειρήσεις, επένδυσε το 2018 σε 14 αγροτικές start ups. Από το 2011, που έχει ξεκινήσει τη δραστηριότητά του έχει επενδύσει σε 2.200 εταιρείες σε 74 χώρες. Ακόμα ένας επενδυτής με παρόμοια δραστηριότητα είναι η «TechStars», η οποία το 2018 επένδυσε σε 11 νεοφυείς επιχειρήσεις αγροτικής τεχνολογίας.

Τέλος, ο επενδυτής που θεωρείται ένας από τους πρώτους που επένδυσαν αποκλειστικά σε αγροτικές τεχνολογικές start up είναι η «The Yield Lab». Με έδρα το Μιζούρι και με επενδυτικά προγράμματα στη Λατινική Αμερική και την Ιρλανδία, επενδύει κάθε χρόνο 100 εκατ. δολάρια σε έξι εταιρείες μέσω ενός 12μηνου προγράμματος εκπαίδευσης.

-Διαφήμιση-