Οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα χτίζει η Σιγκαπούρη

Θεαματικά είναι τα ποσοστά αύξησης των επενδύσεων στις νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα της Σιγκαπούρης, με το ποσοστό να αγγίζει το 1.200%.

Συγκεκριμένα, το Enterprise Singapore, το κυβερνητικό γραφείο της χώρας που υποστηρίζει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων καταγράφει αύξηση από 0,8 δισ. δολάρια το 2012 στα 10,5 δισ. δολάρια το 2018, ενώ μόνο ο επενδυτικός φορέας Temasek Holdings επένδυσε τα τελευταία πέντε χρόνια 5 δισ. δολάρια ευρύτερα στον αγροδιατροφικό τομέα. Σύμφωνα με το Enterprise Singapore, από τις 40.000 start ups, που δραστηριοποιούνται στη Σιγκαπούρη, περίπου το 10% εστιάζει στον τομέα της τεχνολογίας, ενώ υπάρχουν περισσότερες από 100 ενεργές θερμοκοιτίδες και επιταχυντές για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του νεοφυούς οικοσυστήματος.

Περιορισμένη καλλιεργήσιμη γη

Οι μικρές και περιορισμένες εκτάσεις γης για καλλιέργεια στη Σιγκαπούρη έχουν ευνοήσει την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων που ψάχνουν να βρουν καινοτόμες λύσεις παραγωγής, αλλά και τους βέλτιστους τρόπους για να αξιοποιήσουν όσο πιο έξυπνα γίνεται τις εκτάσεις τους.

Η Σιγκαπούρη μαζί με την ιστοσελίδα AgFunder δημιούργησαν, επίσης, το πρώτο πρόγραμμα επιτάχυνσης για νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να βοηθήσουν την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων που βρίσκονται στα πρώτα στάδια, αλλά και να συμβάλουν στη διάδοση της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα.