Οινόφυτα: Προς έγκριση οι μελέτες για το Βιομηχανικό Πάρκο

Σε μία έκταση άνω των 11.000 στρεμμάτων ξεκινά η υλοποίηση του Βιομηχανικού Πάρκου στο πλαίσιο των εξαγγελιών της περιφέρειας. Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, θα αποκατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης των ακάθαρτων και ομβρίων υδάτων, μέσα από μία μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων. Στη συγκεκριμένη περιοχή δραστηριοποιούνται πάνω από 300 επιχειρήσεις και το κόστος αυτής της δράσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 85 εκατ. ευρώ.

Για την υλοποίηση του έργου ιδρύθηκε εταιρεία ειδικού σκοπού, μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς και του Δήμου Τανάγρας.

Πρόσφατα κατατέθηκαν οι μελέτες προς έγκριση για τη θεσμοθέτηση του έργου. Ο νέος σχεδιασμός και ο τρόπος διαχείρισης θα συμβάλουν σε μεγάλο ποσοστό στη μείωση των ρύπων, έτσι όπως κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί στο οικοσύστημα της περιοχής, με τα απόβλητα στον Ασωπό ποταμό.

Οι ειδικοί του χώρου κάνουν λόγο για ένα νέο ξεκίνημα στην περιοχή, όπου η εικόνα της δεν θα έχει καμία σχέση με το χθες. Δεν είναι μόνο το θέμα της περιβαλλοντικής αποκατάστασης, αλλά και η προστασία της παραγωγής, που τα τελευταία χρόνια δέχτηκε σημαντικά πλήγματα, τα οποία ακόμη και σήμερα δεν έχουν επουλωθεί.