Δραμοιγνωσία: Τα οινοποιεία υποδέχονται τον οινοτουρισμό τον Μάιο

ampelonas

ΗΔράμα σχεδιάζει να υποδεχτεί τους φίλους του κρασιού το διάστημα 12 – 19 Μαΐου διοργανώνοντας την 6η Δραμοινογνωσία, με τα οινοποιεία να διαμορφώνουν ήδη τα προγράμματά τους για να φιλοξενήσουν τους λάτρεις του οινικού τουρισμού.

Ο οινολόγος – διευθυντής παραγωγής του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη, Γιάννης Οξυζίδης, σημειώνει πως το σαββατοκύριακο, που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, οι οινολόγοι και το τμήμα μάρκετινγκ αναλαμβάνουν τις ξεναγήσεις, μιλώντας στους επισκέπτες για το κρασί και τα αποστάγματα. «Το κοινό, μετά την ξενάγηση και αφού περάσει από τους χώρους παλαίωσης των ερυθρών οίνων, πηγαίνει στον χώρο δοκιμής των κρασιών, τα οποία συνοδεύονται από τυροκομικά και αλλαντικά ντόπιων παραγωγών». Οι επισκέπτες αξιοποιούν ταυτόχρονα το ενδιαφέρον πρόγραμμα που εκτυλίσσεται σε όλη τη Δράμα.

Ένας από τους ιδιοκτήτες του Κτήματος Τέχνη Οίνου, ο Γιάννης Καλαϊτζίδης, επισημαίνει ότι η φετινή συμμετοχή των οινοποιείων και των φορέων στη διοργάνωση είναι πιο ενεργή. Η Δραμοινογνωσία χρηματοδοτείται με 35.000 ευρώ από την περιφέρεια, 12.500 από τον Δήμο Δράμας και 3.000 από τον Δήμο Παρανεστίου. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναυλία με τον Μανόλη Λιδάκη και μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το σημαντικό για τους οινοποιούς είναι ότι στις 18 και 19 Μαΐου τα οινοποιεία θα είναι ανοιχτά για το κοινό. Ο ίδιος σημειώνει ότι στη μεγάλη αυτή γιορτή συμμετέχουν δυναμικά τα καταστήματα εστίασης, διοργανώνοντας εκδηλώσεις στους πεζόδρομους.

Η Δραμοινογνωσία ενισχύει συνολικά τον τουρισμό με την παρουσία επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Φέτος, δίνεται έμφαση στην προβολή σε γειτονικές χώρες κυρίως στη Βουλγαρία, με σκοπό να προσελκύσουμε επισκέπτες, καθώς η απόσταση είναι μόλις 50 χλμ. από τη Δράμα. Στοχεύουμε στην αγορά της Βουλγαρίας», εξηγεί αξιολογώντας ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι η καλύτερη.