Ο ΟΚΑΑ στηρίζει την ανάπτυξη και την ψηφιοποίηση του χονδρεμπορίου φρέσκων και νωπών τροφίμων

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, στα πλαίσια της στρατηγικής του και των δράσεων για την υποστήριξη όλων των χονδρεμπορικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στις εγκαταστάσεις του αλλά και των επιχειρήσεων του Πρωτογενούς Τομέα που συνεργάζονται με αυτές, διοργάνωσε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους όλων των χονδρεμπορικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ. Σε αυτή συμμετείχε η Διοίκηση του Οργανισμού και οι Υπουργοί που ουσιαστικά δημιουργούν το πλαίσιο για την Επιχειρηματικότητα και την Ψηφιοποίηση.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 100 χονδρέμποροι Οπωροκηπευτικών, Αλιευμάτων και Κρέατος, οι οποίοι συζήτησαν τα θέματα των κλάδων με τη Διοίκηση του ΟΚΑΑ και τους Υπουργούς κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη-Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Κυριάκο Πιερρακάκη-Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Νίκο Παπαθανάση-Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Συμεών Κεδίκογλου-Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική.

Αφού η Διοίκηση ενημέρωσε για τα έργα που υλοποιήθηκαν και σχεδιάζει να υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκαν στη συνεργασία των χονδρεμπορικών Επιχειρήσεων με το κράτος, την ένταξη των επιχειρήσεων σε επενδύσεις για την Αλιευτική Πολιτική και την Στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, κ. Απόστολος Αποστολάκος δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού που η συμβολή του κλάδου στην Εθνική Οικονομία αναγνωρίζεται εμπράκτως από τέσσερις κορυφαίους Υπουργούς. Αυτό αποδεικνύεται με την παρουσίας τους στον φυσικό χώρο της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, όπου αφού παρουσίασαν τα έργα που αφορούν τον κλάδο, έλαβαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς των εμπόρων, συζήτησαν πιθανές λύσεις και έθεσαν τα θεμέλια ώστε το κλάδος του χονδρεμπορίου Φρέσκων και Νωπών Τροφίμων να αναπτυχθεί και να ψηφιοποιηθεί σε σύγχρονες βάσεις».