Όλες οι αλλαγές στο τελικό κείμενο της επερχόμενης προκήρυξης των Νέων Αγροτών

Ποιοι είναι οι ποιοτικοί στόχοι που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Όλες οι αλλαγές στο τελικό κείμενο της επερχόμενης προκήρυξης των Νέων Αγροτών
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Τις αλλαγές που θα περιέχει η προκήρυξη του προγράμματος Νέων Αγροτών –σε σχέση με την προδημοσίευσή της– αποκαλύπτει η «ΥΧ», προκειμένου να ενημερώσει τους υποψήφιους νέους αγρότες που αγωνιούν για τις λεπτομέρειες ένταξής τους στο πρόγραμμα προκειμένου να προχωρήσουν στην σύνταξη του επενδυτικού τους φακέλου.

young_farmer

Ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας μας αναφέρουν ακόμα ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θα δώσει στην δημοσιότητα την προκήρυξη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο, αφού θεωρεί το εν λόγω μέτρο ως ένα από τα σημαντικότερα για τον αγροτικό κόσμο, καθώς στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω ηλικιακής ανανέωσης και στη δημιουργία επιχειρηματιών γεωργών.

Το πρόγραμμα των νέων αγροτών, όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε (Υπομέτρο 6.1 «Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2014 – 2020) είναι προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ περίπου (στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι ανειλημμένες υποχρεώσεις παλαιότερων ετών επομένως τα διαθέσιμα κονδύλια για τη φετινή προκήρυξη θα είναι σαφώς μικρότερα) και αναμένεται να προσφέρει εργασία σε συνολικά 10.000-12.000 νέους αγρότες. Το ποσό ενίσχυσης για κάθε νέο αγρότη διαμορφώνεται από 17.000 ευρώ έως 22.000 ευρώ. Δικαιούχοι του μέτρου είναι νέοι γεωργοί, ηλικίας κάτω των 40 ετών.

Οι αλλαγές σε σχέση με την προδημοσίευση

Ποιες είναι όμως οι σημαντικότερες αλλαγές;

Σύμφωνα με την ΚΥΑ (ακόμα γίνονται αλλαγές της τελευταίας στιγμής), σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες προσκλήσεις είναι ότι δεν απαιτείται αποκλειστικά η ποσοτική αύξηση της εκμετάλλευσης για την ολοκλήρωση υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου, αλλά μπορούν να τεθούν και ποιοτικοί στόχοι, οι οποίοι σχετίζονται με την ένταξη του νέου αγρότη σε άλλα μέτρα του ΠΑΑ.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα

  • Χρήστος Διαμαντόπουλος
-Διαφήμιση-