Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόκτησης του μετοχικού κεφαλαίου της Cosmocert από την FoodChain ID Group

Η FoodChain ID Group, Inc., κορυφαίος φορέας τεχνολογικά υποστηριζόμενων υπηρεσιών ποιότητας, ασφάλειας και βιωσιμότητας στη Βιομηχανία Τροφίμων και τη Γεωργία, απόκτησε την Cosmocert S.A., μια κορυφαία εταιρεία πιστοποίησης και επιθεώρησης βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, η οποία παρέχει διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα πιστοποίησης.

Με έδρα την Αθήνα και έτος ίδρυσης το 2013, η Cosmocert έχει αναπτυχθεί ραγδαία και έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους φορείς πιστοποίησης στην Ελλάδα, μέσω της έντονης προσήλωσής της στην ακεραιότητα της πιστοποίησης, την εξυπηρέτηση πελατών και τη χρήση της τεχνολογίας. Η Cosmocert εξυπηρετεί σήμερα περισσότερους από 7.500 πελάτες στην πιστοποίηση Βιολογικής Γεωργίας (EU Organic), παρέχοντας επιπλέον τις υπηρεσίες πιστοποίησης GLOBALG.A.P., VLOG, ISO 22000 και άλλων προτύπων. Η Cosmocert θα αποτελέσει με την Bioagricert μέρος της αναπτυσσόμενης υπηρεσίας πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων της FoodChain ID, στο Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών της FoodChain ID για την Ευρώπη και την Ασία.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα της Cosmocert, έναν από τους κορυφαίους φορείς πιστοποίησης στην Ελλάδα. Η προσθήκη της Cosmocert θα ενισχύσει το εύρος των υπηρεσιών πιστοποίησης που προσφέρουμε στους πελάτες μας στον τομέα των τροφίμων και της γεωργίας στην ολοένα και πιο σημαντική περιοχή της Μεσογείου”, εξηγεί ο Dr. Chetan Parmar, FoodChain ID SVP of Technical Services Europe and Asia.

“Η εξαγορά ταιριάζει ιδανικά στο προφίλ της FoodChain ID και στις υπηρεσίες και δυνατότητες της Bioagricert”, εξηγεί ο Alessandro Lombardi, Διευθύνων Σύμβουλος της Bioagricert. “Συμπληρώνοντας την πλατφόρμα Υπηρεσιών της Cosmocert στην Ελλάδα με τις δυνατότητες της Bioagricert στον τομέα της βιωσιμότητας, της πιστοποίησης και των επιθεωρήσεων, θα βελτιώσουμε την εμπειρία εξυπηρέτησης των πελατών της Cosmocert με τις διευρυμένες δυνατότητες στα πρότυπα IFS, BRCGS, USDA Organic κ.α.”.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενταχθούμε σε έναν παγκόσμιο ηγέτη, όπως η FoodChain ID, στην ασφάλεια τροφίμων και την πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων, επιταχύνοντας περαιτέρω την ήδη εντυπωσιακή μας ανάπτυξη”, δηλώνει ο Κώστας Διαμαντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmocert. “Αυτό θα οδηγήσει σε ένα συναρπαστικό επόμενο κεφάλαιο για την Cosmocert και αποτελεί μια μνημειώδη στιγμή για την ιστορία της εταιρείας μας. Είμαστε σίγουροι ότι βρήκαμε τους σωστούς εταίρους και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για το τι επιφυλάσσει το μέλλον μαζί με την FoodChain ID και την Bioagricert”.

Με την ανάπτυξη της αγοράς βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ να ανέρχεται στο 15.1%,1 οι υπηρεσίες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων της Bioagricert ενισχύονται με περαιτέρω τεχνογνωσία, προσωπικό και ελεγκτικές ικανότητες, ανταποκρινόμενοι στη ζήτηση για πιστοποίηση της αειφορίας.