Ολοκληρώνεται η διαδικασία για ψήφιση του νομοσχεδίου για το λαθρεμπόριο καπνού

Εναντίον της ρύθμισης για τις λαϊκές αγορές που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνού, τάχθηκε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε κατά της δυνατότητας των καπνοβιομηχάνων να είναι στον έλεγχο της ιχνηλασιμότητας.

Ο βουλευτής Λάρισας υποστήριξε πως ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται στήριξη αντί να περικόπτεται η επιστροφή 3% του ΦΠΑ. Κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια τελικά μετά από έντονη διαφοροποίηση βουλευτών όλων των κομμάτων, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης έβγαλε εκτός τη διάταξη, που ανάπηροι άνω του 80% έχαναν την έκπτωση για τον ΕΝΦΙΑ, αν είχαν καταθέσεις άνω των 35.000 ευρώ.

Πάντως για το θέμα που έθεσαν και περιπτερούχοι, ότι η κυβέρνηση τους οδηγεί σε μαζικά λουκέτα με τις αποφάσεις της για τον καπνό, ο Δημήτρης Καμμένος, από πλευράς των ΑΝΕΛ, τόνισε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να πλήξει το λαθρεμπόριο και όχι τις μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Τελικά, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης κατέθεσε και δύο νομοτεχνικές βελτιώσεις για το θέμα του ΕΝΦΙΑ αλλά και για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έρχονται από το εξωτερικό και αφορούν κατεξοχήν δημόσια χρήση π.χ. ασθενοφόρα.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία για την ψήφιση του νομοσχεδίου Αλεξιάδη για το λαθρεμπόριο καπνού με ευρύτερη κομματική συναίνεση. Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι θα έπρεπε να μην εμπλέκονται στο σύστημα της ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης οι καπνοβιομηχανίες, διότι, όπως είπε, αλλιώς βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και σε υπόθεση που είναι σε εξέλιξη στην Καβάλα και τόνισε ότι θα ειπωθούν ονόματα και διευθύνσεις διότι εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα.

Άννα Στεργίου