Ολοκληρώνονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Έβρο

Ολοκληρώνονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Έβρο

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Έβρου, επισκέφθηκε στις 13/12 το Τελωνείο των Κήπων και τα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται και ολοκληρώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Συγκεκριμένα, στο Τελωνείο των Κήπων ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία του Τελωνίου, την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υφισταμένων εγκαταστάσεων καθώς και για το υπό εκτέλεση έργο της διαπλάτυνσης της οδού Τελωνείου – Γέφυρας Κήπων. Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Πέταλο Πέπλου και το Τυχερό, σημεία στα οποία πραγματοποιείται αποκατάσταση του κυρίως και του υπερβλητού αναχώματος, καθώς και τους κάμπους Θυμαριάς και Τυχερού, όπου κατασκευάστηκαν τέσσερα θυροφράγματα στη θέση Δουρούτσα για αποστράγγιση των υδάτων.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του περιφερειάρχη ήταν η Νέα Βύσσα Ορεστιάδας όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες που υλοποιηθήκαν κατά μήκος των αναχωμάτων στον κάμπο Ωοειδούς. Οι εργασίες αφορούν στην πραγματοποίηση υπερύψωσης του κυρίως αναχώματος από την θέση «Πράσινη Πόρτα», με κατεύθυνση νότια, προς το «Φυλάκιο 9» και το «Φυλάκιο 8» του Ελληνικού Στρατού, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στο υπερβλητό ανάχωμα κατά μήκος του κάμπου Ωοειδούς, και έχουν αποκατασταθεί όλα τα ρήγματα στο κυρίως ανάχωμα.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Περιφέρειας η ολοκλήρωση των παραπάνω έργων θωρακίζει με επάρκεια την παρέβρια περιοχή έναντι των πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώνονται με συχνότητα τα τελευταία χρόνια.