Σοβαρό πρόβλημα με τον ΤΟΕΒ της περιοχής καταγγέλλει η Oμάδα Ελαιοπαραγωγών Πενταλόφου Αιτωλοακαρνανίας

Για μεγάλο πρόβλημα με τον ΤΟΕΒ Κατοχής, το νερό του οποίου χρησιμοποιούν για την άρδευση των καλλιεργειών τους, κάνουν λόγο οι 100 περίπου παραγωγοί επιτραπέζιων ελιών Καλαμάτας στο χωριό Πεντάλοφο του Δήμου Μεσολογγίου. 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έστειλε στο ypaithros.gr η Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Πεντάλοφου Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει πως: 

«Eίμαστε μια ομάδα από 100 περίπου παραγωγούς επιτραπέζιων ελιών Καλαμάτας με έδρα στο χωριό Πεντάλοφο του δήμου Μεσολογγίου και τα γύρω χωριά. Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με τον ΤΟΕΒ Κατοχής γιατί δεν μας ανοίγει το αρδευτικό δίκτυο ώστε να μπορέσουμε να ποτίσουμε τις ελιές μας.

Η παραγωγή μας έχει ξεραθεί στο δέντρο και έχει γίνει σταφίδα αφού δεν έχει βρέξει στην περιοχή μας πολλές φορές. Ο ΤΟΕΒ άνοιξε το δίκτυο για 2 μέρες αλλά εμείς δεν προλάβαμε να ποτίσουμε γιατί πότιζαν και άλλοι αγρότες τα χωράφια τους.

Έχουμε κάνει έξοδα μεγάλα και λίγες μέρες πριν να μαζέψουμε ο ΤΟΕΒ μας καταστρέφει. Είναι απαράδεκτοι, μάλλον το κάνουν επίτηδες, δεν ξέρουμε και μεις ίσως θέλουν την καταστροφή μας. Πληρώνουμε εισφορές και είμαστε χωρίς νερό και το νερό φανταστείτε στην περιοχή μας καταλήγει και χάνεται στη θάλασσα. Το καταγγέλλουμε σε σας μήπως και μας βοηθήσετε. Τελικά είχαν δίκιο οι Θεσσαλοί που θελαν να μας πάρουν τον Αχελώο αφού εμείς όπως φαίνεται δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σωστό».