Ομάδα παραγωγών για το καρπούζι της Ηλείας

Ομάδα παραγωγών για το καρπούζι της Ηλείας

«Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την  δημιουργία Ομάδας Παραγωγών καρπουζιού στην Ηλεία με την σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης διεκδικώντας παράλληλα και  Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη για το προϊόν μας που κυριαρχεί στις Ευρωπαϊκές αγορές». Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος έπειτα από την συνάντηση που είχε στο γραφείο του με καρπουζοπαραγωγούς του κάμπου.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση: «σκοπός των ανακοινώσεων του Αντιπεριφερειάρχη είναι να κινητοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής με αφορμή και τα συντριπτικά στοιχεία που καταγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εξαγωγών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όπου το 80% της παραγωγής καρπουζιού στην χώρα έχει αφετηρία την Ηλεία.  Ο κ Βασιλόπουλος στην συνάντηση που είχε με τους καρπουζοπαραγωγούς σχολίασε με έμφαση για μια ακόμα φορά  ότι: « Η Ηλεία αποτελεί  το  πλέον παραγωγικό κέντρο του καρπουζιού στην Ευρώπη και την Μεσόγειο. Θα δημιουργήσουμε  ένα δυναμικό πλαίσιο οργάνωσης με ομάδα παραγωγών  και  δυναμική συμμετοχή από την Ηλεία διεκδικώντας  παράλληλα Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη.»   

Μαρτυρούν την αλήθεια…  

Κυρίαρχο στις Ευρωπαϊκές αγορές είναι το καρπούζι από τα εύφορα χωράφια της Ηλείας και αυτό μαρτυρούν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική πλατφόρμα εξαγωγών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε σύνολο εξαγωγών η Ηλεία θα έχει ξεπεράσει τους 100.000 τόνους ( μέχρι και τις 30 Ιουνίου σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν γίνει) την στιγμή που η γείτονα Τριφυλία έχει μείνει στους 5.500 περίπου τόνους με τη πρώιμη παραγωγή». 

Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα εξαγωγών ανά νομό και χώρα που ταξιδεύει το προϊόν