Ομαλά εξελίσσονται τα ποτίσματα στον κάμπο, παρά τον καύσωνα

Χάρη στην καλή λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών της περιφέρειας για τη σωστή και δίκαιη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της λίμνης Πλαστήρα, αλλά και χάρη στα έργα υποδομής που έχουν μειώσει στο ελάχιστο τις απώλειες νερού και στα συστήματα ευφυούς γεωργίας που εφαρμόζουν οι περισσότεροι συνεταιρισμοί, τα ποτίσματα στον θεσσαλικό κάμπο εξελίσσονται ομαλά, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πηνειού, Δημήτρη Τσιουρή, «τα ποτίσματα διενεργούνται χωρίς προβλήματα ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες από το δίκτυο περιοχές. Αυτές τις ημέρες ποτίζονται τα τελευταία καλαμπόκια και η ντομάτα και έτσι όλο τον Αύγουστο θα δώσουμε έμφαση στο βαμβάκι και το τριφύλλι (το οποίο θα χρειαστεί νερό και τον Σεπτέμβριο). Αν βοηθήσει ο καιρός και έχουμε ένα πότισμα τη βδομάδα, θα είμαστε πανευτυχείς», δηλώνει στην «ΥΧ» ο κ. Τσιουρής, με αφορμή και το υψηλό ενεργειακό κόστος που επιβαρύνει οικονομικά τους αρδευτές.

Το ευτύχημα για τους Λαρισαίους παραγωγούς είναι ότι η στάθμη στη λίμνη Πλαστήρα (από όπου παίρνουν νερό) είναι διαρκώς πάνω από το όριο επιφυλακής (στα 788 μέτρα ήταν την Τρίτη), ενώ τις τελευταίες μέρες στάλθηκαν στον Νομό Λάρισας από το εργοστάσιο της λίμνης από 1,7 έως 1,9 εκατ. κυβικά μέτρα νερού.