Οι ομογενείς της Αυστραλίας στηρίζουν το πρόγραμμα «μπορούμε στη λαϊκή»

4.Boroume-Nikos_Karanikolas-8333-e1525408246680
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Με το ποσό των 71.000 Αυστραλιανών δολαρίων η Ελληνική Πρωτοβουλία της Αυστραλίας (Hellenic Initiative Australia) στηρίζει το έργο της ελληνικής οργάνωσης «Μπορούμε» και συγκεκριμένα του προγράμματος «μπορούμε στη λαϊκή».

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η μείωση της σπατάλης του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα μέσω της αξιοποίησης των αδιάθετων προϊόντων από τους πάγκους των παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, με στόχο τη διάθεσή τους υπέρ κοινωφελών φορέων της ίδιας περιοχής για τη στήριξη ατόμων που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της οργάνωσης “Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την ανακοίνωση της επέκτασης της στήριξης που λαμβάνουμε από το The Hellenic Initiative Australia καθώς θα μας δώσει τη δυνατότητα να σώζουμε & να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα φρούτα και λαχανικά από συνεργαζόμενες λαϊκές αγορές! Ευχαριστούμε από την καρδιά μας το The Hellenic Initiative Australia για την έμπρακτη, συνεχή και ουσιαστική στήριξη τους”.

Με το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό που είναι διπλάσιο σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά το πρόγραμμα θα μπορέσει να επεκταθεί και στη Θεσσαλονίκη ενώ όπως υπολογίζεται θα μπορούν να διατίθενται πλέον 14 τόνοι φρέσκων προϊόντων τον μήνα από 9 τόνους που ήταν έως τώρα.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress