Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Λάρισας: «Προστατέψτε τους έντιμους τυροκόμους από απατεώνες»

Για το νέο περιστατικό νοθείας της φέτας

Το νέο περιστατικό νοθείας της Φέτας ΠΟΠ στο εξωτερικό και πάλι από Θεσσαλική εταιρεία, καταδικάζει απερίφραστα η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας και ζητά από την Πολιτεία να πάρει μέτρα άμεσα.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, που υπογράφει ο πρόεδρος Γιάννης Γκουρομπίνος αναφέρει τα εξής:                                                          

Μετά μεγάλης μας λύπης –όχι όμως κι έκπληξης- μαθαίνουμε από τον τύπο για ένα ακόμη περιστατικό νοθείας ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ στο εξωτερικό και πάλι από Θεσσαλική εταιρεία. Μια ΦΕΤΑ ΠΟΠ, η οποία εδώ και καιρό είναι το ισχυρότερο brand name στον κόσμο στα τυροκομικά είδη(όλοι πασχίζουν να φτιάξουν λευκό τυρί και να κολλήσουν την ετικέτα ΦΕΤΑ, που θα τους εξασφαλίσει μεγάλες πωλήσεις). Μια ΦΕΤΑ ΠΟΠ,  για την κατοχύρωση της οποίας δόθηκαν μεγάλοι αγώνες με συμμετοχή των κτηνοτρόφων και δη ενός Θεσσαλού του Μιχάλη Τζιότζιου, ξεκινώντας από το μακρινό  1994 με μια ομάδα ανθρώπων  με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Εμμανουήλ Ανυφαντάκη και φτάνοντας στο 2002 με την τελική κατοχύρωση από την Ε.Ε. Μια ΦΕΤΑ ΠΟΠ, που είναι η ναυαρχίδα των εξαγωγών στα τυροκομικά προϊόντα και γενικότερα στα τρόφιμα στη χώρα μας. Μια ΦΕΤΑ ΠΟΠ, που είναι το τυρί που κρατά όρθια την Ελληνική αιγοπροβατοτροφία. Μια ΦΕΤΑ ΠΟΠ, διαφήμιση για την χώρα μας, που ταξιδεύει σε κάθε άκρη του πλανήτη.

Κύριοι, το γεγονός πως μέσα σε ένα εξάμηνο έχουμε δεύτερο κρούσμα νοθείας της ΦΕΤΑΣ μας και μάλιστα στο εξωτερικό πληγώνει ίσως και ανεπανόρθωτα την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Την πληγώνει ως χώρα που δεν μπορεί να προστατέψει τους καταναλωτές από τέτοιου είδους απάτες. Την πληγώνει γιατί φαίνεται πως δεν μπορεί να προστατέψει τους έντιμους τυροκόμους από τέτοιους απατεώνες. Την πληγώνει γιατί δεν μπορεί να προστατέψει το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της. Και δεν μπορεί να προστατέψει στο τέλος τον ΕΛΛΗΝΑ κτηνοτρόφο. Είναι κρίμα κι άδικο στον βωμό του χρήματος και της απληστίας ορισμένων τυροκόμων να στιγματίζεται ολόκληρη η χώρα και να κινδυνεύουν με αφανισμό οι Έλληνες κτηνοτρόφοι.   

Η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας καταδικάζει απερίφραστα το νέο περιστατικό νοθείας της ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ στο εξωτερικό και ζητά από την πολιτεία να πάρει μέτρα άμεσα ώστε α) Να προστατευτεί το προϊόν  ΦΕΤΑ ΠΟΠ από τέτοιες απάτες στο μέλλον, β) Εάν κριθεί ένοχος από τις αρμόδιες αρχές να πληρώσει το τίμημα που ορίζει η νομοθεσία χωρίς νομικά παραθυράκια τύπου «υποτροπής» όπως έγινε και με τον προηγούμενο, γ) Να προστατευτούν όλοι οι καταναλωτές από τέτοιες απάτες και δ) Να προστατευτούν και να στηριχθούν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι.