Ορεστιάδα: 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Τούρκο οδηγό εκσκαφέα

Ορεστιάδα: 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Τούρκο οδηγό εκσκαφέα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, καταδικάστηκε, από το Μονομελές Ορεστιάδας, ο Τούρκος οδηγός εκσκαφέα, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαΐου «πέρασε» στο Ελληνικό έδαφος και συνελήφθη από τον Ελληνικό στρατό.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ο 38χρονος Αλερίκ Μουσά, δημοτικός υπάλληλος Αδριανούπολης και πατέρας δύο παιδιών, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στο δικαστήριο, του δόθηκε η εντολή από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του, εχθές, λίγο μετά το μεσημέρι, να μεταβεί στο τελωνείο Παζάρ Κιουλέ και να συναντήσει το συνεργείο που εργαζόταν ήδη στο σημείο σε έργο του δικτύου ύδρευσης, προκειμένου να εκτελέσει χωματουργικές εργασίες.

Όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που βρισκόταν στην περιοχή του τελωνείου και δεν την γνώριζε και στην προσπάθεια αναζήτησης του συνεργείου, ακολούθησε τον δρόμο, ενώ από μακριά δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τα διακριτικά των Ελλήνων στρατιωτών που βρισκόταν στη σκοπιά, με αποτέλεσμα να το αντιληφθεί όταν έφτασε κοντά τους και του ζήτησαν να σταματήσει το όχημα. «Πρώτη φορά πήγα στο σημείο, μπερδεύτηκα. Έκανα λάθος. Όταν πλησίασα κατάλαβα ότι είναι Έλληνες σταμάτησα και περίμενα. Δεν έφερα καμία αντίσταση, μου είπαν ότι πέρασα την οριογραμμή. Κοιτάω μόνο τη δουλειά μου και έχω καθαρό ποινικό μητρώο» είπε ο Αλερίκ Μουσά, ο οποίος παραμένει διοικητικά κρατούμενος και θα μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα του μόλις ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η διοικητική διαδικασία απέλασης του.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε και ο προϊστάμενος του ο οποίος έκανε λόγο για έναν φιλήσυχο και εργατικό υπάλληλο. Σημειώνεται ότι στην απόφαση του δικαστηρίου, περιλαμβάνεται και η κατάσχεση του εκσκαφέα καθώς δεν υπήρχαν συνοδευτικά έγγραφα που να πιστοποιούν ότι είναι ιδιοκτησίας του δήμου Αδριανούπολης. «Πρόκειται για ένα ατυχέστατο γεγονός που δεν συνδέεται με κανένα από τα προηγούμενα γεγονότα. Από την αρχή ισχυρίζεται ότι μπήκε κατά λάθος στην Ελλάδα», είπε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος υπεράσπισής του, Χρήστος Καπετανίδης. «Αν όλα πάνε ευνοϊκά σύντομα θα επιστρέψει στη χώρα του και θα επανέλθει στην Ελλάδα όταν προσδιοριστεί η δικάσιμος σχετικά με την άσκηση έφεσης που ήδη κατατέθηκε» τόνισε.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress