ΟΣΔΕ 2023: Τα άκουσε ο Σημανδράκος αντί του Γεωργαντά για τα προβλήματα με τις αιτήσεις ενίσχυσης

Την πρώτη δημόσια τετ α τετ συνάντηση είχαν παραγωγοί της χώρας με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευάγγελο Σημανδράκο, μετά τις παλινωδίες που καταγράφονται από πέρσι στο σύστημα δηλώσεων ΟΣΔΕ. Ο πρόεδρος του Οργανισμού παρευρέθηκε στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΘΕΑΣ την Τετάρτη 5 Απριλίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, και έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων.

Από την εκδήλωση απουσίαζε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος εκείνη την ημέρα συνόδευε τον πρωθυπουργό σε κομματική εκδήλωση στα Ιωάννινα, «γλυτώνοντας» ουσιαστικά από τα πυρά γεωργών και κτηνοτρόφων.

Αποτέλεσμα; Να τα ακούσει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος προσπάθησε να υπεραμυνθεί των επιλογών της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ αναφορικά με το σύστημα ΟΣΔΕ από τον Μάιο του 2022 και την ανάθεση της εφαρμογής στην Cognitera και, στη συνέχεια, να κατευνάσει τα πνεύματα, εξηγώντας ότι μετά το Πάσχα θα ενεργοποιηθεί το σύστημα για το έτος ενίσχυσης 2023.

Πάντως, η απογοήτευση των περισσότερων παραγωγών, αλλά και η οργή άλλων, για όλα όσα έχουν διαδραματιστεί εις βάρος τους από τον περασμένο Μάιο είναι τόσο μεγάλη, που καμία από τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν τους ικανοποίησε. Όπως είπαν, με ευθύνη του κ. Γεωργαντά, «έχει δημιουργηθεί μία χαώδης κατάσταση, με τραγική εξέλιξη στον ΟΠΕΚΕΠΕ».