Παγωμένη μπύρα και καφές σε ένα καινοτόμο προϊόν

Η νέα COFFEE COLD BREW BEER που προέκυψε από τη συνεργασία των Coffee Island και ΝΗΣΟΣ κυκλοφορεί εδώ και δύο εβδομάδες

Δυο αγαπημένα για τους Έλληνες ροφήματα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, τον κρύο καφέ και την παγωμένη μπύρα, αποφάσισαν να συνδυάσουν οι εταιρείες της Coffee Island και της ΝΗΣΟΣ, δημιουργώντας τον νέο COFFEE COLD BREW BEER, που εδώ και δύο εβδομάδες κυκλοφορεί στην αγορά.

Το νέο προϊόν διατίθεται στο 95% των καταστημάτων της Coffee Island, τα οποία είναι συνολικά 238 και λειτουργούν με τη μέθοδο του franchise. «Οι καταστηματάρχες έχουν αγκαλιάσει το προϊόν και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό», υπογραμμίζει ο Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, γενικός διευθυντής της Coffee Island.

Το νέο καινοτόμο προϊόν έχει έντονο άρωμα καφέ, αλκοόλ 4,7%, δεν είναι πικρό και περιέχει ανθρακικό το οποίο έχει προκύψει από τη ζύμωση κατά τη διαδικασία της ζυθοποίησης.

Οι δύο Έλληνες επιχειρηματίες συναντήθηκαν μέσω της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στην οποία συμμετέχουν ελληνικές εταιρείες όσον αφορά την ιδιοκτησία, την έδρα και την παραγωγή. Η COFFEE COLD BREW BEER είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής σκέψης και συνεργασίας των Coffee Island και της ΝΗΣΟΣ, δύο διεθνώς βραβευμένων και πολύ δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων. Εκτός των άλλων, πηγαίνουν την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ένα βήμα παραπέρα, δείχνοντας ότι οι συνέργειες μπορούν να φέρουν καινοτόμα αποτελέσματα επ’ ωφελεία όλων.

Εύφορο έδαφος συνεργασίας

«Γνωριστήκαμε σε μια συνεδρίαση του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», διηγείται ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της ΝΗΣΟΣ, Αλέξανδρος Κουρής, «και σιγά σιγά είδαμε ότι υπάρχει έδαφος για συνεργασία και καινοτομία», τονίζει. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αντιδράσεις των καταναλωτών στα social media των δύο εταιρειών τις δύο αυτές εβδομάδες που κυκλοφορεί η μπύρα-καφές είναι εξαιρετικά θετικές για το νέο προϊόν.

Ο ίδιος ο κ. Κουρής περιγράφει: «Συνδυάσαμε την τέχνη και την επιστήμη του καφέ και της μπύρας σε όλη τη διαδικασία παραγωγής, από τον κόκκο του καφέ και της βύνης και τους αρωματικούς λυκίσκους έως το καβούρδισμα, τη ζύμωση και την εκχύλιση και σας προσφέρουμε ίσως την καλύτερη εμπειρία παγωμένου καφέ που έχετε δοκιμάσει έως σήμερα».

Οι κόκκοι καφέ καβουρδίζονται στο εργοστάσιο της Coffee Island στην Πάτρα και στη συνέχεια μεταφέρονται στην Τήνο, στο εργοστάσιο της ΝΗΣΟΣ. Δίπλα στις εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας έχει εγκατασταθεί μύλος άλεσης, έτσι ώστε ο καφές που εκχυλίζεται μέσα στην μπύρα να είναι φρεσκοαλεσμένος. Έως τώρα, έχουν παραχθεί περίπου 30.000 μπουκάλια από το νέο προϊόν.

Όσον αφορά τη δυνατότητα της ΝΗΣΟΣ να αντεπεξέλθει στη ζήτηση, ο κ. Κουρής την αντιμετωπίζει σκωπτικά. «Έχουμε συνηθίσει να είμαστε ελλειμματικοί στη ΝΗΣΟΣ. Το έχουμε πάρει απόφαση». Οι εγκαταστάσεις στο νησί δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζει η μπύρα, οπότε και έχει αποφασιστεί η δημιουργία ενός ακόμα ζυθοποιείου στην Κορινθία.

«Ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει σύντομα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τα σχέδιά μας», λέει ο κ. Κουρής. Τότε, ΝΗΣΟΣ και Coffee Island θα γίνουν «γείτονες» και, υπό αυτή την έννοια, όλα θα είναι πιο εύκολα.