Ν. Παππάς: Κόμβος ανάπτυξης και καινοτομίας η Ελλάδα

Ν. Παππάς: Κόμβος ανάπτυξης και καινοτομίας η Ελλάδα

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρέθηκε σήμερα στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ που ολοκληρώνεται απόψε.

Στο State Department πραγματοποίησε συνάντηση με τον Deputy Assistant Secretary για θέματα Διαδικτύου και Διεθνών Επικοινωνιών, Robert L. Strayer, με τον οποίο συζητήθηκαν τα βήματα της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβαθμισμένη παρουσία της χώρας στο Διάστημα, μετά την εκτόξευση δύο δορυφόρων και τη υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού σε πρόγραμμα της NASA για την εξερεύνηση της Σελήνης, με την αποστολή ελληνικού ρομποτικού οχήματος.

Συζητήθηκαν, ακόμα, η στρατηγική της χώρας για την υλοποίηση δικτύων νέας γενιάς, μέσα από επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ, η εγκατάσταση πιλοτικών δικτύων 5g σε 4 πόλεις της Ελλάδας, η ανάπτυξη του “Internet of things” και τα σχετιζόμενα με την ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών ζητήματα Κυβερνοασφάλειας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Η χώρα μας, μετά την έξοδό της από τα Μνημόνια, έχει μπει σε μια νέα δυναμική και παραγωγική εποχή. Κάτι που αναγνωρίζεται διεθνώς. Πλέον, η Ελλάδα αποτελεί κόμβο σταθερότητας, ανάπτυξης και καινοτομίας. Οι γέφυρες συνεργασίας που έχουμε ανοίξει με άλλες χώρες αποδίδουν καρπούς. Τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία της Ελλάδας. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο».

Στη συνάντηση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, στο State Department συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Θεόδωρος Μπιζάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΔΟ, Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Μαντζούρης ΠΝ, Dr, και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.