Ν. Παππάς: Στοιχειώδες το δικαίωμα να βλέπουν τηλεόραση Έλληνες

Ν. Παππάς: Στοιχειώδες το δικαίωμα να βλέπουν τηλεόραση Έλληνες
Watching TV
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Νέες θεσμικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να βλέπουν τηλεόραση όλοι οι Έλληνες, διότι σήμερα η κάλυψη στο τηλεοπτικό δίκτυο είναι μόλις στο 96,2% και πρέπει να επεκταθεί και να βλέπουν οι Έλληνες τηλεόραση, αναλαμβάνει η κυβέρνηση, την ερχόμενη χρονιά. Το γεγονός αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της τομεάρχου Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, σχετικά με τη δράση για την επιχορήγηση για δορυφορικό δέκτη των λευκών περιοχών, που δεν καλύπτονται από επίγειο ψηφιακό σήμα, με την παροχή κουπονιών.

Όπως υποστήριξε ο Νίκος Παππάς με τη συμφωνία που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση καλύπτονταν οι περιοχές, που κυρίως εμπορικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα ακόμη και περιοχές, όπως η Εύβοια, η Αρκαδία, η Μεσσηνία  να μένουν χωρίς σήμα. «Δεν μιλώ μόνο για τους Αρκιούς ή τους Λειψούς ή για περιοχές που πρέπει να καλυφθούν για εθνικούς λόγους. Όπου και να πάω μου κάνουν παράπονα ότι δε βλέπουν τηλεόραση», ανέφερε ο κ.Παππάς.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σημείωσε ότι οι ενέργειες που έγιναν για την ψηφιακή κάλυψη αυτών των περιοχών, ήταν την τελευταία ημέρα της διακυβέρνησης Σαμαρά, χωρίς να ληφθούν υπόψη σημαντικές παράμετροι και τόνισε ότι μόνο γι΄αυτό το θέμα ως υπουργός έχει δεχτεί 40 ερωτήσεις ως υπουργός για παράπονα, ενώ πρόκειται για ένα θέμα, που θα έπρεπε να έχει λυθεί. Εξήγησε πως αυτή η δράση δεν είναι από χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων, αλλά από πρόστιμα και τέλη τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress