Οι παραγωγοί ζητούν έργα για την Κανδήλα

agrotika-erga
Πρόσθετα έργα και επανεξέταση των ήδη υπαρχόντων ζητούν οι κάτοικοι στην περιοχή της Κανδήλας, όπου η κεντρική συλλεκτήρια τάφρος πλημμύρισε από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα χωράφια και να δημιουργηθούν ζημιές.

O αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Κανδήλας, Δημήτρης Ξηρογιάννης, αναφερόμενος στα προβλήματα στο Έλος Κανδήλας επισημαίνει ότι «είναι ώρα να εκτελεστούν τα έργα που υπολείπονται, αν και αυτό θα αργήσει, αφού τώρα πρέπει να αποξηρανθούν τα χωράφια για να μπορεί ο εργολάβος να μπει και να εκτελέσει το έργο που έχει αναλάβει».

Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες καθαρισμού για να αποφύγουν άμεσα νέες πλημμύρες. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο κ. Ξηρογιάννης, «αν και έχει γίνει αποστράγγιση, κάποιες κακοτεχνίες και κακές αποτυπώσεις για τα αποστραγγιστικά κανάλια δημιουργούν προβλήματα. Αν δεν γίνουν νέες μετρήσεις στα σημεία που “πονάει” ο κάμπος, ώστε να διορθωθούν τα λάθη, τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε πρόβλημα».

Προκειμένου να βρεθούν λύσεις, ο ΤΟΕΒ Κανδήλας ήδη συζητά με την περιφέρεια την πιθανότητα να ρίξουν μέσα στο κεντρικό ποτάμι κυπρίνους, που θα «τρώνε» τα καλάμια και θα μετατραπούν σε καθαριστές των τάφρων.