Παράταση μέχρι τις 23 Ιανουαρίου στις προσφορές για τα έξι ακίνητα της ΕΒΖ

Υπό κατάληψη τα γραφεία διοίκησης ΕΒΖ

Μέχρι τις 23 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για τα έξι ακίνητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που έχουν τεθεί προς πώληση.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του διευθ. συμβούλου της ΕΒΖ ΑΕ, Παντελή Μάνη, η Πειραιώς Real Estate αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία λόγω του εντονότερου «έναντι και των πιο θετικών εκτιμήσεων», όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, ενδιαφέροντος των υποψήφιων αγοραστών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πρέπει να υποβάλουν τις οικονομικές τους προσφορές για καθένα από αυτά τα έξι ακίνητα μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2017 -η προθεσμία έληγε σήμερα 16 Ιανουαρίου- στα γραφεία της Πειραιώς Real Estate, λαμβάνοντας ως δεδομένο το κατώτερο τίμημα, που έχει οριστεί μετά την εκτίμηση ανεξάρτητου συμβούλου.

Ο κατάλογος και η ταυτότητα των υπό πώληση ακινήτων έχουν ως ακολούθως: το εργοστάσιο της Λάρισας, έναντι τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ, αυτό της Ξάνθης, συμπεριλαμβανομένου του μηχανολογικού εξοπλισμού, έναντι τουλάχιστον 7,8 εκατ. ευρώ και το ακίνητο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, που διατίθεται με ελάχιστη τιμή τα 3 εκατ. ευρώ.

Προς πώληση είναι και το ημιτελές ακίνητο οκτώ ορόφων και δύο υπογείων, στην οδό Κουντουριώτη 9, στη Θεσσαλονίκη, απέναντι ακριβώς από το λιμάνι, έναντι τουλάχιστον 2,9 εκατ. ευρώ, διαμέρισμα τρίτου ορόφου εμβαδού 123,55 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Σκουφά 52 στο Κολωνάκι, στο κέντρο της Αθήνας, με την ελάχιστη τιμή να ορίζεται στις 260.00 ευρώ και οι χώροι γραφείων στην οδό Μητροπόλεως 34, γωνία με την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα στεγάζεται η διοίκηση της εταιρείας, έναντι του ποσού των 2,73 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.