Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στον Βοιωτικό Κηφισό (video)

voiotikos-kifisos
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Με έργα συνολικής αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των κεντρικών αρδευτικών καναλιών του Βοιωτικού Κηφισού.

Τα αντιπλημμυρικά έργα σε συνδυασμό με τον καθαρισμό των καναλιών παίζουν ουσιαστικό ρόλο στη ορθή διαχείριση των υδάτων. Το έργο αυτό συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία και στην αξιοποίηση των επιφανειακών νερών της περιοχής και για τις αρδευτικές ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Λόγω, όμως, του αρχικού σχεδιασμού της αποξήρανσης της Κωπαΐδας, πολλές φορές οι αγρότες της περιοχής βρέθηκαν σε δύσκολες καταστάσεις από την έλλειψη νερού, με μεγάλες απώλειες στην παραγωγή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες της αποξήρανσης ξεκίνησαν το 1880 και ολοκληρώθηκαν το 1930 περίπου. Όλο αυτό το διάστημα οι τεχνικές άρδευσης, έχουν εξελιχθεί με θετικές και αρνητικές συνέπειες.

Για τον λόγο αυτόν, απαιτείται η εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών και νέων επενδύσεων. Τα κλειστά κυκλώματα άρδευσης στο Κωπαϊδικό πεδίο έχουν μεγάλες δυνατότητες, όμως το κόστος εγκατάστασης ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress