Γλυκά του κουταλιού που… στάζουν παράδοση

Οι συνταγές της γιαγιάς ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Γλυκά του κουταλιού που... στάζουν παράδοση

Η κρίση γεννά ευκαιρίες ισχυρίζονται πολλοί και το παράδειγμα των δύο νέων από την Πάτρα επιβεβαιώνει αυτήν τη διαπίστωση. Ο Γιώργος Παπανικολάου και ο Δημήτρης Τσαλπατούρος εγκατέλειψαν τη σταδιοδρομία τους ως μηχανικοί, ένωσαν τις δυνάμεις τους και το 2015 δημιούργησαν την «IAMVI», παράγοντας γλυκά του κουταλιού της γιαγιάς, η οποία τους κληροδότησε τις συνταγές της.

Βύσσινα που μυρίζουν καλοκαίρι, ευωδιαστή φλούδα ώριμου αχαϊκού νερατζιού, αρωματικό περγαμόντο Αχαΐας, συκαλάκι, φιρίκι, με τραγανή υφή, ώριμη σάρκα κυδωνιού, σταφύλι σουλτανίνα κεράσια τραγανά, πράσινο νερατζάκι Αχαΐας, μεγαλόκαρπες κόκκινες λαμπερές φράουλες και μελιτζανάκι από την Αχαΐα.

Η «IAMVI» ξεκίνησε τον Μάιο του 2015 το ταξίδι της στην τέχνη του γλυκού του κουταλιού με ένα εργαστήριο στην Παραλία Πατρών, το οποίο ήδη προμηθεύει 12 σημεία πώλησης στην Πάτρα και την Αχαΐα και τρία καταστήματα στην Αθήνα. Παράλληλα, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της με τη συνεργασία ενός gourmet e-shop στη Γαλλία. «Αυτές οι συνταγές που ήρθαν στα χέρια μας ήταν πραγματικό διαμάντι και εμείς αποφασίσαμε να τις εξελίξουμε σε ποιοτικά παρασκευασμένο παραδοσιακό προϊόν με σωστό στήσιμο του brand», τονίζει ο Γιώργος Παπανικολάου.

Πάτρα: Γλυκά του κουταλιού που... στάζουν παράδοσηΣτόχος των ιδρυτών της εταιρείας είναι να κάνουν γνωστά τα παραδοσιακά προϊόντα και στο εξωτερικό, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να τα ανακαλύψουν.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση παρασκευής χειροποίητων γλυκών του κουταλιού, βασιζόμενη σε παραδοσιακές συνταγές που διατηρούν αναλλοίωτες εδώ και τρεις γενιές. «Στηριζόμαστε στην τοπική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής της, η οποία διαθέτει έναν φυσικό πλούτο εξαιρετικής ποικιλίας και ποιότητας. Επικεντρωθήκαμε στο πρώτο στάδιο της λειτουργίας μας σε τέσσερα φρούτα και στο εξής η ποικιλία τους διευρύνεται. Χρησιμοποιούμε μόνο εκλεκτά αγνά υλικά, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προσεκτική επιλογή και διαλογή των φρούτων, ώστε να επιτύχουμε ένα άρτιο γευστικό και αισθητικό αποτέλεσμα», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα, το πατρινό νεραντζάκι «IAMVI» κέρδισε το Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Επιδόρπιο του μοναδικού σε γαλλικό επίπεδο διαγωνισμού γαστρονομίας «Epicures 2016», που διοργάνωσε στις 13 Ιουνίου στο Παρίσι το γνωστό περιοδικό «Le Μonde de l’ épicerie fine», εξειδικευμένο σε γκουρμέ προϊόντα.