Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα “Διεθνοποίηση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, Βιωσιμότητα και Εκπαίδευση”

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα “Διεθνοποίηση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, Βιωσιμότητα και Εκπαίδευση” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίων Ζαΐμης, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος για την ενίσχυση και το συντονισμό των συνεταιριστικών οργανώσεων κ. Μιχάλης Γούδας.

Μεταξύ των  ομιλητών ήταν η κα. Ελένη Κοντονάσιου, προϊστάμενη του τμήματος πολιτικών για την Κ.ΑΛ.Ο. του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εξέχοντα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας , εκπρόσωποι κοινωνικών επιχειρήσεων και δευτεροβάθμιων όργανων ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.,  που παρουσίασαν αντίστοιχα μελέτες, προτάσεις, το έργο και τις εξωστρεφείς δράσεις τους.

Παραβρέθηκε επίσης πλήθος κόσμου που ενδιαφέρεται για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και οικονομία.

Την ημερίδα διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Πατρών  και η Δευτεροβάθμια Ένωση ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ”, της οποίας τα μέλη (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) δραστηριοποιούνται στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το βασικό θέμα ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος ERASMUS+ InTSEnSE, και ακολούθησε γόνιμος και δημιουργικός διάλογος που αφορούσε στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί  πως οι διοργανωτές, για το σχεδιασμό, οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής της ημερίδας, συνεργάστηκαν σχεδόν αποκλειστικά με Κοινωνικές Επιχειρήσεις.

Παράλληλα ανακοινώθηκε από τις  Δευτεροβάθμιες Ενώσεις Κ.ΑΛ.Ο. πως είναι έτοιμες να προχωρήσουν στη δημιουργία Πανελλήνιας Τριτοβάθμιας Ομοσπονδίας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα στη σελίδα facebook https://www.facebook.com/SocialBusinessInternationalization   και το ερευνητικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.intsense.eu