Κατά της ιδιωτικοποίησης των αρμοδιοτήτων των κτηνιατρικών υπηρεσιών, ΠΕΚΔΥ και ΠΟΓΕΔΥ

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση για «ενεργοποίηση ιδιωτών κτηνιάτρων για ελέγχους στα σφαγεία», η οποία κατατέθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Πρώτη η Π.Ε.Κ.Δ.Υ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει «κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των αρμοδιοτήτων των κτηνιατρικών υπηρεσιών της χώρας που υποκρύπτουν σκοπιμότητες και εξυπηρέτηση συμφερόντων και θα συνεχίσει σταθερά στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος».

Ιδιαίτερα επικριτική είναι στις δηλώσεις της και η ΠΟΓΕΔΥ, που αποκαλύπτει ότι η εν λόγω πρόταση κατατέθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. «Γνωρίζαμε ότι ο συγκεκριμένος Περιφερειάρχης προσπαθεί εδώ και καιρό να παραχωρήσει σε ιδιώτες τις αρμοδιότητες των Περιφερειών που σχετίζονται με τους επίσημους ελέγχους για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στα σφαγεία, κατά παράβαση της νομοθεσίας, με μόνη στόχευση την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων των ιδιοκτητών σφαγείων.

Για αυτό δεν έχει στελεχώσει τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειάς του, ως όφειλε, και για αυτό δεν έχει πραγματοποιήσει οποιαδήποτε κίνηση για την διεκδίκηση των ανταποδοτικών υγειονομικών τελών που έπρεπε να αποδίδονται στις Περιφέρειες και παρακρατούνται από το ΥΠ.Α.Α.Τ. αναιτιολόγητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της  ΠΕΚΔΥ

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ