ΠΕΝΑ: Από το αποθεματικό αντιμετώπισης κρίσεων να δοθούν τα χρήματα στους αδικημένους νέους αγρότες του 2009

Η Π.Ε.Ν.Α. σε Βρυξέλλες και Zootechnia

Επιστολή προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και ζητά να δοθούν τα 17.254.566 ευρώ από το αχρησιμοποίητο αποθεματικό αντιμετώπισης κρίσεων στους αδικημένους νέους αγρότες του 2009.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«Με την παρούσα επιστολή, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών υποβάλει αίτημα προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να δοθούν τα 17.254.566 ευρώ από το αχρησιμοποίητο αποθεματικό αντιμετώπισης κρίσεων που θα λάβει άμεσα η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους 5.000 αδικημένους νέους αγρότες του 2009.

Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή από την πλευρά σας θα αποτελέσει ηθική δικαίωση για τους νέους αγρότες οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών το 2009, αλλά δεν έλαβαν την επιδότηση που τους αναλογούσε για το πριμ πρώτης εγκατάστασης, καθώς και τα χρήματα από το εθνικό απόθεμα.

Οι συγκεκριμένοι αγρότες έπεσαν θύματα πολιτικών παιχνιδιών παραμονές των εκλογών του 2009, καθώς με τον νόμο Μπατζελή κόπηκαν τα μισά χρήματα. Αντί για 35 με 40.000 ευρώ, έλαβαν 15 με 20.000 ευρώ τελικά, ενώ δεν πήραν ούτε από το εθνικό απόθεμα.

Για τους λόγους αυτούς η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένο να δοθούν τα χρήματα αυτά στους αδικημένους νέους αγρότες και αναμένει από εσάς τις απαραίτητες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή».