ΠΕΝΑ: Σοβαρά τα προβλήματα εξυπηρέτησης νέων αγροτών από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ

Στα σοβαρά τα προβλήματα εξυπηρέτησης νέων αγροτών από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ αναφέρονται σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση έχει αποδομήσει τις υπηρεσίες του ΟΓΑ και ΕΦΚΑ και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της».

Εξαιτίας της κατάστασης αυτής – Σύμφωνα με την ΠΕΝΑ – Οι νέοι χάνουν το αφορολόγητο και θα πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους από τους άλλους αγρότες.

Επίσης τονίζεται ότι εξαιτίας της αδράνειας της κυβέρνησης οι νέοι αποκλείονται από προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΝΑ:

«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και οι μηχανισμοί του κράτος υπονομεύουν τους νέους γεωργούς της Ελλάδας

Νέοι γεωργοί σε όλη τη χώρα αδυνατούν να λάβουν βεβαιώσεις επαγγελματία αγρότη, με αποτέλεσμα να χάνουν συμμετοχή σε προγράμματα και να καλούνται να πληρώσουν παραπάνω φόρους επειδή η κυβέρνηση έχει αποδομήσει τις υπηρεσίες του ΟΓΑ και ΕΦΚΑ και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Πολλοί αγρότες δε, παρακινούνται από υπαλλήλους να ταξιδεύσουν 200χλμ για να πάρουν στα χέρια τους ένα χαρτί το οποίο θα έπρεπε να έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους οι υπηρεσίες.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στη συνάντηση με την Π.Ε.Ν.Α στις 17 Απριλίου, το πρόβλημα παραμένει. Όπως είχαμε ενημερώσει από τον Απρίλιο, η απορρόφηση του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ κλείνοντας γραφεία και μειώνοντας υπαλλήλους έχει ως αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να λάβουν βεβαίωση ασφάλισης και συνεπώς και βεβαίωση πραγματικού αγρότη.

Εξαιτίας της κατάστασης αυτής, οι νέοι χάνουν το αφορολόγητο και θα πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους από τους άλλους αγρότες.

Επίσης εξαιτίας της αδράνειας της κυβέρνησης οι νέοι αποκλείονται από προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

Όπως είχε παραδεχτεί ο υπουργός αυτό οφείλεται σε έλλειψη προσωπικού ή άλλους λόγους σχετικούς με την αναποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής. Όμως τη νύφη καλούνται να την πληρώσουν οι νέοι αγρότες.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών δε θα δεχτεί την κατάσταση αυτή!

Καταδικάζουμε την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για την αδράνειά της.

Καλούμε όσους αγρότες έχουν το πρόβλημα αυτό να υποβάλλουν φορολογική δήλωση με επιφύλαξη και να μείνουν συντονισμένοι με την Π.Ε.Ν.Α διότι θα ακολουθήσουν μηνύσεις και άλλες νομικές πρωτοβουλίες.

Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών»