Πενήντα χρόνια ψάχνουν… οικισμό και αγροτεμάχια!

Πενήντα χρόνια ψάχνουν… οικισμό και αγροτεμάχια!
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Επί 50 χρόνια σέρνεται η υπόθεση των ακινήτων  στην περιοχή Βαλτίλογγος Πλατανιού Αχαΐας, πάνω από τον Άγιο Βασίλειο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στη Βουλή.

Δεκάδες ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων διαμαρτύρονται στην για 41,3 στρέμματα, που, όπως λένε, είχαν αγοράσει κι έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, προδικτατορικά κι ενημέρωσαν για το ζήτημα αυτό τους τοπικούς βουλευτές. 

-Διαφήμιση-

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ερώτηση που κατατέθηκε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, το πρόβλημα αυτό παραμένει εδώ και 50 χρόνια, παρότι, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, έχουν επίσημα συμβόλαια, τα οποία έχουν μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο Πατρών και έχουν πληρωθεί οι αναλογούντες φόροι.

Οι καταγγελίες προέρχονται από τους εκπροσώπους του  Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Βαλτίλογγος», που επισημαίνει πως  η έκταση αυτή είχε ρυμοτομηθεί σε 139 αγροτεμάχια, σε οικοδομικά τετράγωνα και δρόμους.

Παρά ταύτα η εταιρία, όπως λένε, που ανέλαβε τη σύνταξη των δασικών χαρτών περιέλαβε την περιοχή ως δασική, ενώ είναι ιδιόκτητη λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις παλαιές αεροφωτογραφίες παραβλέποντας ότι υπάρχουν νόμιμα έγγραφα και σε ορισμένες περιπτώσεις και κτήρια, που εδώ και αρκετά χρόνια έχουν ρεύμα και νερό και δεν συμπεριλαμβάνει την περιοχή αυτή ως οικισμό. 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki