Πέντε λόγοι να ανακαλύψετε τα μούσμουλα

Πέντε λόγοι να ανακαλύψετε τα μούσμουλα

Ταιριάζουν στην Άνοιξη, μας χαρίζουν δροσιά και ταυτόχρονα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή συνδυάζοντας το γλυκό και το πικάντικο. Αν όλα αυτά δεν σας φτάνουν για να τα βάλετε στη φρουτοσαλάτα σας, τότε τα παρακάτω πέντε οφέλη τους θα σας πείσουν:

  • Τα μούσμουλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά, προστατεύοντας τον οργανισμό μας από την επίθεση των ελευθέρων ριζών και τη φθορά που προκαλούν, οδηγώντας μας σε γήρανση μέσα κι έξω. Η αντιοξειδωτική τους δράση μας προστατεύει από καρκίνο, φλεγμονές και εκφυλιστικές ασθένειες, ενώ ωφελεί και το δέρμα. 
  • Είναι πλούσια σε βιταμίνη C που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και βοηθά στην απορρόφση του σιδήρου, ώστε να καταπολεμείται η αναιμία.  
  • Περιέχουν και βιταμίνη Α που κάνει καλό στην υγεία των ματιών κι ενισχύει επίσης την άμυνα του οργανισμού. Ταυτόχρονα συμβάλλε στην καταπολέμηση της ακμής και την κλή υγεία των οστών.
  • Περιέχουν πηκτίνη, η οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την απομάκρυνση των τοξινών που παράγονται στο σώμα και δρα προστατευτικά στην περίπτωση καρκίνου του παχέος εντέρου.
  • Είναι φιλικά προς τη δίαιτα, καθώς ένα μέτριο μούσμουλο αποδίδει μόλις 8 θερμίδες, ενώ τα 100 γραμμάρια φτάνουν τις 47 θερμίδες και το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης Α που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

    Αν δεν ξέρετε πώς να τα αξιοποιήσετε, μπορείτε να τα προσθέσετε στη σαλάτα σας, να φτιάξετε μαρμελάδα, λικέρ, να τα μαγειρέψετε με το κρέας σας ή να τα καταναλώσετε σκέτα, απολαμβάνοντας όλα τα παραπάνω οφέλη. 

    Πηγή: naftemporiki.gr, clickatlife.gr