Πέρασαν με επιτυχία τα stress tests τα νέα μοντέλα της Κverneland

Εκατοντάδες παραγωγοί στην παρουσίαση των μηχανημάτων που αντιπροσωπεύει η Terra

Πολύ ικανοποιημένοι από την επίδειξη των μηχανημάτων κατεργασίας εδάφους και σποράς της Kverneland, που πραγματοποίησε σε πραγματικές συνθήκες η Terra σε αγρόκτημα της Φαλάνης Λάρισας, δήλωσαν οι εκατοντάδες παραγωγοί που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της εταιρείας και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πλήρη γκάμα της.

«Καλύτερα, ασφαλέστερα, ευκολότερα»

Καλωσορίζοντας τους αγρότες, ο γενικός διευθυντής της Terra, Αντώνης Μπουρνάκας, μίλησε κατ’ αρχάς, για «τη νέα τεχνολογία που ενσωματώνουν τα μηχανήματα Kverneland και τις προδιαγραφές υψηλής ποιότητας που διαθέτουν, αφενός αυξάνοντας το καθαρό εισόδημα μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής και αφετέρου κάνοντας τη δουλειά πιο ασφαλή, πιο ξεκούραστη, πιο ανθρώπινη».

Απέδωσε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία «στη συνολική φιλοσοφία της εταιρείας μας, που θέλει τους αγρότες του αύριο ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους σε πολλά βασικά θέματα, στην τεχνολογία, στην καινοτομία, στη σωστή και ασφαλή χρήση των μηχανημάτων και, φυσικά, στην οικονομικότερη διαχείριση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων».

Ακόμη, ο κ. Μπουρνάκας μίλησε και για τον όμιλο Kverneland, τονίζοντας πως «είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία, η οποία συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων παγκοσμίως. Ο όμιλος προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μηχανημάτων που απευθύνεται στον επαγγελματία αγρότη και κτηνοτρόφο, καλύπτοντας τους τομείς της προετοιμασίας του εδάφους και του εξοπλισμού σποράς, χορτονομής, λίπανσης, ψεκασμού και ηλεκτρονικών λύσεων για γεωργικούς ελκυστήρες και μηχανήματα».

Μηχανήματα και Γεωργία Ακριβείας

«Η σωστή ρύθμιση των μηχανημάτων αποτελεί τον βασικό κανόνα στην προετοιμασία της καλλιέργειας, ώστε να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές αποδόσεις και να μειωθεί το κόστος παραγωγής», τόνισε ο υπεύθυνος Πωλήσεων της Terra, Αντώνης Ρούτσας. «Η Γεωργία Ακριβείας πλέον είναι μονόδρομος, καθώς, με τη χρήση μηχανημάτων, μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση λιπάσματος και φαρμάκου, σε συνδυασμό με αύξηση του κέρδους», επισήμανε ο Κώστας Κράββας, ορυζοπαραγωγός από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

«Με την εφαρμογή συγκεκριμένων πρακτικών, μπορεί να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του εδάφους, αλλά και η απόδοση της παραγωγής», ανέφερε από την πλευρά του ο Product Specialist της Kverneland, Anthony Gaubert.

Τεστ επί τόπου

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν αναλυτικότερα το αναστρεφόμενο άροτρο 150S, ο σβωλοκόπτης NGH σε συνδυασμό με την πνευματική σπαρτική σιτηρών DA, ο καλλιεργητής CLC Pro Classic, ο υπεδαφοκαλλιεργητής DTX και δούλεψαν στο χωράφι παράλληλα με μηχανήματα Γεωργίας Ακριβείας, όπως o λιπασματοδιανομέας με σύστημα ζύγισης TL Geospread και το αναρτώμενο ψεκαστικό iXter B18.

Όπως έγινε γνωστό, η νέα σειρά αρότρων 150S διατίθεται πλέον για ελκυστήρες ιπποδύναμης έως 150Hp, ενώ οι σβωλοκόπτες της νέας επανασχεδιασμένης σειράς H αποτελούν ιδανική επιλογή και συνδυάζονται με τις πνευματικές σπαρτικές σιτηρών DA για μέγιστη απόδοση και οικονομία. Οι καλλιεργητές της σειράς CLC αποτελούν την πρόταση της Kverneland για κατεργασία εδάφους, ειδικά σε σιτηρά και ψυχανθή. Ο νέος υπεδαφοκαλλιεργητής DTX, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συνδυάζει διάνοιξη του εδάφους με ταυτόχρονη προετοιμασία της σποροκλίνης, μειώνοντας τον χρόνο κατεργασίας. Ο λιπασματοδιανομέας TL Geospread και το ψεκαστικό iXter B18, πλήρως συμβατά με πρωτόκολλο επικοινωνίας ISOBUS, αποτελούν κορυφαία επιλογή για εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο Sigmund Olsen, υπεύθυνος Πωλήσεων της Kvernerand, η πρόεδρος της Terra, Αριάν Κοντέλλη, και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας και γενικός διευθυντής της «Κοντέλλης ΑΕΒΕ», Μπάμπης Μαυρίδης.