Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Αναμένει 4 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών

Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Αναμένει 4 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Συνεδρίασαν στις 18 Οκτωβρίου τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων αρχών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά μίλησε για προβλήματα στη ροή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών προς τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την επισκευή και συντήρηση των αναχωμάτων. «Στον τομέα των ρηγμάτων είμαστε καθόλα έτοιμοι, καθώς στο πλαίσιο της συντήρησης έχουν αποκατασταθεί 153 ρήγματα, που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του 2014-2015. Εντούτοις προκύπτουν ζητήματα που έχουν σχέση με τη χρηματοδότηση των έργων από το Υπουργείο Υποδομών, καθότι αυτό είναι καθ’ ύλην αρμόδιο για τον ποταμό Έβρο και τους παραποτάμους του. Ήδη ο Περιφερειάρχης είχε στείλει αίτημα για καταβολή 4 εκατομμυρίων ευρώ που θα αποπλήρωναν υποχρεώσεις του Υπουργείου προς εταιρείες οι οποίες έχουν αναλάβει την επισκευή και συντήρηση των αναχωμάτων. Αυτά τα χρήματα από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί, με κίνδυνο διακοπής των εργασιών».

Ο κ. Πέτροβιτς έκανε λόγο για συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της πρόληψης, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει του  χειμώνα. «Είναι θέληση και πρόθεση όλων των υπηρεσιών να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να είμαστε απολύτως συντονισμένοι στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων όποτε κι αν προκύψουν».

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μαμαρίκας, εκπρόσωποι των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, του Στρατού, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, της Διεύθυνσης Δασών, των Δασαρχείων, του Γ.Ο.Ε.Β. και των Τ.Ο.Ε.Β., εθελοντικών οργανώσεων, υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

-Διαφήμιση-