Περιμένοντας στο λιοπύρι τις αρμοδιότητες

Και για να μη σας κρατάμε σε αγωνία, μαθαίνουμε ότι σύντομα όλα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζονται. Ε, να αποχωρήσει λίγο και ο καύσωνας. Πάντως, η επιστροφή του πρωθυπουργού στην Αθήνα θα σημάνει επισήμως και τις αλλαγές. Οι γραμματείες –σας το είχαμε αποκαλύψει εδώ και καιρό– μένουν τρεις (ούτε την κολοκυθιά να παίζαμε), αλλά με κάποιες εκπλήξεις.

Αλλαγή πόστου για κάποιον, αύξηση αρμοδιοτήτων για άλλον, άγνωστο το μέλλον για τον τρίτο; Σε μερικά 24ωρα θα μάθουμε. Τότε, θα καθοριστούν επισήμως και οι αρμοδιότητες των δύο υφυπουργών.

Μάζωξη υψηλού επιπέδου για τους ΟΕΦ

Μιλώντας για Γενικούς Γραμματείς, μαθαίνουμε πως ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης υποδέχτηκε αυτές τις ημέρες εκπροσώπους της ΕΘΕΑΣ στο γραφείο του. Πράγματι, η συνάντηση έγινε, και μάλιστα παρουσία πολλών και σημαντικών υπαλλήλων του ΥΠΑΑΤ.

Ότι έγινε η συνάντηση, το μαρτυρά εξάλλου ο ίδιος ο κ. Παπαγιαννίδης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα. Τι ήθελε η ΕΘΕΑΣ; Μεταξύ άλλων: Παράταση κατά ένα έτος των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων ΟΕΦ, αίτημα τροποποίησης της υφιστάμενης πρότασης για την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων σε συνδυασμό με τον απαραίτητο κύκλο εργασιών, σύνδεση με τα Οικολογικά Σχήματα και κοινή Δράση. Αυτά.