Περιστέρι Αμαλιάδας: Καταστροφές από χαλάζι

Σε απελπισία βρίσκονται για ακόμα μια χρονιά οι αγρότες του Περιστερίου του δήμου Ήλιδας, βλέποντας τις ελπίδες που είχαν για μια καλή χρονιά να «κάνουν φτερά» μετά τις ανεπανόρθωτες ζημιές που προκάλεσε στις καλλιέργειές τους η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Το φαινόμενο διήρκησε για αρκετή ώρα, με το μέγεθος του χαλαζιού να είναι όσο ένα μικρό καρύδι. Όσον αφορά τις ζημιές, έπληξε σε μεγάλο βαθμό όλες τις εποχικές και υπαίθριες καλλιέργειες, ενώ μεγάλο πρόβλημα έχει προκαλέσει και στον καρπό των ελαιόδεντρων και της σταφίδας.

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η κοινότητά του και τις ζημιές που προκάλεσε το φαινόμενο, μίλησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Περικλής Παναγιωτόπουλος. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η χαλαζόπτωση διήρκεσε αρκετή ώρα. Το χαλάζι ήταν μεγάλου μεγέθους. Στις ελιές έχει κάνει μεγάλη ζημιά. Ακόμα και στις σταφίδες έχει κάνει τεράστια ζημιά. Το χειρότερο είναι πως μέρα με την ημέρα, οι καρποί που είναι βαρεμένοι αλλά παραμένουν ακόμα πάνω στα δέντρα, θα πέσουν. Τα σταφύλια τα έχει τραυματίσει σε σημαντικά σημεία και ο κίνδυνος να μείνουν ατροφικά είναι μεγάλος».

Πηγή: ertnews.gr