Πιερ Μοσκοβισί: Βγαίνει η Ελλάδα από την κρίση, διανύουμε την τελική ευθεία

Πιερ Μοσκοβισί: Βγαίνει η Ελλάδα από την κρίση, διανύουμε την τελική ευθεία
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αισιόδοξα μηνύματα και πολιτικά και οικονομικά με πολλαπλούς αποδέκτες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, έστειλε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, ο οποίος  μίλησε στο ελληνικό Κοινοβούλιο. “Δεν μπορεί να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα», ανέφερε.  «Και μετά από αυτό το μνημόνιο, τίποτα δεν πρέπει να μοιάζει με τα προηγούμενα. Η επιθυμία μου είναι η χώρα σας να γίνει ένα κράτος-μέλος όπως τα άλλα, να γίνει ένα κράτος με οικονομία, που θα αναπτύσσεται και θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης για τον πληθυσμό που υπέφερε πολύ, κυρίως για τους νέους, προκειμένου οι Έλληνες να παραμείνουν στην Ελλάδα, να ζήσουν στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πιερ Μοσκοβισί, τον οποίο καλωσόρισαν θερμά οι περισσότεροι βουλευτές της ελληνικής αντιπροσωπείας ενώ υπήρξαν κι εκπρόσωποι κομμάτων, που τον χαρακτήρισαν “φίλο” της Ελλάδας. 

Ο κ.Μοσκοβισί υποστήριξε πως η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει , υπάρχει και πάλι εμπιστοσύνη απέναντι στη χώρα. «Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου, διανύουμε την τελευταία ευθεία», τόνισε. « Όταν διανύσει κανείς το 70% έως 80% του δρόμου, πρέπει όλοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», σημείωσε με νόημα ο Ευρωπαίος Επίτροπος, προσθέτοντας πως «οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ολοκλήρωση του προγράμματος».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Αναφέρθηκε στα προβλήματα, που αντιμετώπισε η χώρα μας, στις αδυναμίες, που παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στις επανειλημμένες επισκέψεις του, για να επιλυθούν προβλήματα. Εξήγησε πως χρειάζεται να νιώθει ο πολίτης ότι η Ευρώπη είναι  δίπλα του και αναφέρθηκε και στο θέμα της Ευρωζώνης.  «Απειλές είναι ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός αλλά μέρος της λύσης είναι η Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό, τι αφορά στην μετά μνημονίου εποχή, είπε πως τις προσεχείς εβδομάδες πρέπει να δημιουργηθεί μια στρατηγική ανάπτυξης,  που θα σχεδιαστεί από τους Έλληνες για τους Έλληνες. “Τώρα θα πρέπει να βρεθεί μια νέα ισορροπία. Να φύγουμε από τη λογική της κρίσης και να περάσουμε στη λογική των φιλοδοξιών”, υποστήριξε.

Όπως είπε, η ευρωζώνη δεν ικανοποιεί τους πολίτες. Είναι πολλές οι ανισότητες, είπε ο  Ευρωπαίος Επίτροπος  και υποστήριξε πως η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, που θα πρέπει να θεσμός της ΕΕ που θα ελέγχεται από το ΕΚ και από τους πολίτες της Ευρώπης.

Οι  Έλληνες βουλευτές πάντως τόνισαν ότι χρειάζεται η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και τόνισαν ότι την περίοδο της κρίσης, πολλές από τις Αρχές της ΕΕ καταπατήθηκαν, στα προγράμματα απέναντι στους Έλληνες πολίτες κι η ελληνική κοινωνία σύμφωνα με τον κυβερνητικό εισηγητή Νίκο Ξυδάκη, πιέστηκε κι ένιωσε απογοήτευση, πικρία και ταπείνωση από τους Ευρωπαίους εταίρους ενώ από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να αλλάξει το φορολογικό καθεστώς και τα βάρη ώστε να υπάρξει ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, για τη χώρα. 

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress