Αυτό το άρθρο είναι 29 μηνών

Πιερία: 150 τόνοι νερού/στρέμμα – Πλημμύρισαν χωράφια και καλλιέργειες

01/12/2022
2' διάβασμα
pieria-150-tonoi-nerou-stremma-plimmyrisan-chorafia-kai-kalliergeies-279392

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Αριελ» που χτύπησε πολλές περιοχές της χώρας. Το παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης πλημμύρισε, παραλιακοί οικισμοί του δήμου Τεμπών μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ ουρές χιλιομέτρων παρατηρούνται στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου μετά την κατολίσθηση βράχων.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Μάνια Γκουσιάρη, αρκετοί παραλιακοί οικισμοί των Τεμπών είναι πλημμυρισμένοι σε μεγάλο βαθμό ενώ η κατάσταση ήταν ήταν χειρότερη λίγες ώρες νωρίτερα. Ειδικότερα για τα Μεσάγκαλα Λάρισας, είπε ότι η πλατεία από όπου γινόταν η σύνδεση με το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, είχε γίνει λίμνη ενώ σε μεγάλο κομμάτι του συγκεκριμένου οικισμού οι δρόμου έχουν γεμίσει νερό και υπάρχουν γειτονιές που που δεν μπορείς να πας με αυτοκίνητο. Επίσης, έχουν πληγεί καλλιέργειες και πολλά χωράφια είναι πλημμυρισμένα.

Kατερίνη, Σκόπελος και Κύμη είναι μερικές από τις περιοχές που μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας. Στην Κατερίνη πολλά είναι τα προβλήματα λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Το νερό φθάνει το μισό μέτρο, σε κάποια σημεία, στο παραλιακό μέτωπο. Η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι αδύνατη, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε μέσο να απομακρύνουν τα ύδατα από υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων.

Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κανένας κάτοικος. Οι Αρχές, πάντως, κάνουν έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Το εάν και πώς θα λειτουργήσουν αύριο είναι αντικείμενο σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει αρκετές διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη και τους δήμους Λαγκαδά και Βόλβης.

Κλειστό παραμένει το κομμάτι της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από την Κινέτα μέχρι τα Μέγαρα, στην Κακιά Σκάλα, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω πτώσης βράχων, από την έντονη βροχόπτωση. Τεράστιο είναι το μποτιλιάρισμα και η ταλαιπωρία για τους οδηγούς, ενώ η τροχαία έχει προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας. Παραμένει άγνωστο πότε ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία ενώ στο ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο η κυκλοφορία είναι κανονική.

Πηγή: ertnews.gr

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: