Πιερία: Έως τον Ιούνιο έτοιμο το Κέντρο εκπαίδευσης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

epimelitirio-pierias
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Κέντρο εκπαίδευσης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από το Επιμελητήριο Πιερίας

Έως τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Κέντρο εκπαίδευσης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, που δημιούργησε το Επιμελητήριο Πιερίας, ενώ η πρώτη δράση του θα είναι η προκήρυξη διαγωνισμού καινοτομίας για ενδιαφερόμενους και από όμορους νομούς.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στόχος του Επιμελητηρίου, με τη δημιουργία του Κέντρου, είναι η σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την καινοτομία και την εκπαίδευση, η ανάδειξη και η εκμάθηση καλών πρακτικών σε μαθητές της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε νέους επιχειρηματίες, η αναζωογόνηση της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, η δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών, όπως και η αξιολόγηση των επιχειρήσεων startups.

Αξιοποίηση παραγωγικών δυνατοτήτων

Για τον σκοπό αυτόν, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, καθώς η καινοτομία είναι αυτή που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο, αναπτύχθηκε στρατηγική συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Kennesaw στην Ατλάντα των ΗΠΑ, αλλά και τμήματος του ΑΤΕΙ-Θ που εδρεύει στην Κατερίνη. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους μας που έχουν καινοτόμες ιδέες, αλλά δεν γνωρίζουν πώς να τις προωθήσουν», τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι από το αμερικανικό πανεπιστήμιο δίνονται όλα τα κίνητρα και τα εργαλεία για τον εντοπισμό των ευκαιριών, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πρότασης των ενδιαφερόμενων. «Όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι φορείς ευελπιστούμε να πετύχουμε αυτόν τον φιλόδοξο στόχο για την αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων του νομού», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Τέλος, ανακοίνωσε πως προγραμματίζεται έως τον Ιούνιο η διοργάνωση διαγωνισμού καινοτομίας, που θα δώσει το ερέθισμα και την πρωτοβουλία στους νέους για το επιχειρείν και θα ανοίξει τον δρόμο για να προχωρήσουν μπροστά σκεπτόμενοι δημιουργικά και καινοτόμα.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress